Guido Koolen en Erik van Schilt
Guido Koolen en Erik van Schilt Foto: Dennis van Loenhout

Tweede fase Nieuw Altere is klaar

Algemeen

HALSTEREN – Deze week worden de laatste woningen opgeleverd, en dan krijgt de tweede fase van het nieuwbouwproject Nieuw Altere officieel het stempel “voltooid”. Wat vroeger een smet op het aanzicht van het dorp was, is nu een nieuwbouwwijk om trots op te zijn. Dat zorgt voor blije gezichten, bij omwonenden, bij bewoners en bij de aannemer, de Bergse bouwgroep De Kok.

Het was jarenlang een doorn in het oog, het voormalige Zuneha-terrein op de hoek van de Wouwseweg en de Steenbergseweg. Sinds slagersgroothandel Zuneha in 2001 vertrok naar Tholen is het nooit meer wat geworden met het terrein waar het bedrijf gevestigd was, en waar ook de Rabobank nog korte tijd haar intrek nam. Dat wil zeggen, tot het moment dat het project Nieuw Altere serieuze vormen aannam. “Dat we Halsteren konden verlossen van zo’n schandvlek, en die konden omvormen naar een mooie, nieuwe wijk is natuurlijk bijzonder”, zegt projectleider Guido Koolen van De Kok Bouwgroep. Deze week overhandigt hij met zijn collega Erik van Schilt de sleutels van de laatste woningen in de tweede fase van het plan aan de nieuwe bewoners. De gemeente heeft nog een paar weken werk aan de omliggende wegen en trottoirs, waarna het plan helemaal voltooid is.

In totaal werkte De Kok Bouwgroep sinds juni 2021 aan 25 rijwoningen en twee-onder-één-kapwoningen. Een grote sanering van de bouwgrond dreigde het project flink te vertragen, maar toch wisten Guido Koolen en zijn mannen alles in de beoogde termijn klaar te krijgen: “We hebben een milde winter gehad”, zegt Koolen, “dat heeft ons in staat gesteld om de verloren tijd terug te winnen. Gelukkig hebben we ook geen problemen gehad met de levering van materialen, iets dat mede te danken is aan het feit dat we met veel vaste bouwpartners werken. Alles was keurig op tijd besteld, dus de bouw kon lekker doorgaan.”

Tuinen

Hoewel De Kok Bouwgroep een ervaren bouwbedrijf is, is het bouwen van nieuwbouw-koopwoningen geen dagelijkse kost voor de Bergse bouwers. “Wij zijn sterk in utiliteitsbouw, zoals schoolgebouwen, zorg-

instellingen of woningen voor woningbouwcorporaties. Dan heb je met één klant te maken, maar bij een project als dit werk je voor tientallen klanten die allemaal hun eigen wensen hebben”, zegt Koolen, “dat is een extra uitdaging, maar ook dat is goed verlopen. We konden de kopers een grote mate van keuzevrijheid geven en dat werd gewaardeerd. De woningen zijn onderhoudsvrij, duurzaam geïsoleerd en voorzien van een hoogwaardige bodemwarmtepomp. Dat stellen kopers op prijs, maar het mooiste van dit project vinden veel mensen toch wel de enorme tuinen die deze woningen hebben. En dat begrijpen we wel, want een tuin is belangrijk. Gecombineerd met de statige woningen maakt dat deze wijk tot een erg mooie plek, waar we best trots op zijn!”

Afbeelding
Afbeelding