Afbeelding
Foto: Leon Verbraecken

Thalita de Jong begonnen aan wegseizoen 2022

Algemeen

Thalita de Jong start het wegseizoen 2022 voor clubteam De Jonge renner-JEGG_Academy

Voor Thalita is het nieuwe wegseizoen anders van start gegaan dan dat ze had verwacht. Ze keek enorm uit naar het voorjaar van 2022, maar door alle gekende problematiek rondom haar voormalige team Chevalmeire, komt Thalita tot en met 31 mei uit voor clubteam De Jonge Renner – JEGG – Academy wat gevestigd is in Oosterhout. 

Aanvallend

Ondanks dat ze zich enorm goed had voorbereid door veel te investeren in trainingskampen in Spanje, kon Thalita niet het voorjaar starten zoals ze gepland had, maar moest ze gedwongen beginnen met een clubkoers. Haar eerste wedstrijd op 5 maart reed ze in het Belgisch Escanaffles, waar ze zich direct liet zien door weer agressief/aanvallend te rijden en uiteindelijk na 80 km aanval met twee andere rensters naar de winst sprintte!

Vamberg

De week erop reed Thalita met de Nederlandse Selectie de twee wedstrijden in Drenthe. Dag 1: 4e plek in een hoog UCI teams bezette wedstrijd, na een enorm zware wedstrijd met wind, kou en hectiek. De dag erna in de Ronde van Drenthe reed ze erg gemakkelijk, goede benen. Helaas kwam ze voor de eerste keer Vamberg ten val, maar ze kwam razendsnel terug en vloog de Vamberg op. Steeds zat ze mee in de eerste groep en net voor de laatste keer Vamberg reed ze lek. Van de neutrale wagen kreeg Thalita een nieuw wiel, helaas was dit een verkeerd wiel waardoor ze niet meer terug bij de eerste groep kwam. Dit hield haar van een goed resultaat af.

Sterk

Het weekend erop reed Thalita twee criteriums vlakbij huis: Oud- Vossemeer en Woensdrecht. Die wist ze beide te winnen op weer een sterke manier. Vorig weekend in de Wim Hendrikstrofee werd ze tweede. De wedstrijd die volgde was op zaterdag 2 april: Volta Limburg Classic.

Namens Thalita en Demi hartelijk dank aan onze adverteerders.

Afbeelding
Afbeelding