Afbeelding

Voetballers op de racefiets

Algemeen

HUIJBERGEN – Qua wielerhistorie boogt Huijbergen op oud-wereldkampioen De Kneet, toppers als Jo de Haan, Peer Maas, Peter van Agtmaal en tegenwoordig Jan Maas Jr. Zelfs plaatselijke politici als Van der Beek en Van Agtmaal staan ook graag met of via hun tweewieler in de belangstelling. Recreatief fietst men eveneens al decennia rond de kerktoren. Tourclub Knetemann beet het spits af. Thans buigen zich nog tal van gegroepeerde pseudo-coureurs zich met grote regelmaat over een krom stuur.  Voorziet De Lange Trappers annex Het Grote Vraagteken in een nieuwe behoefte?

Waarom is er geen aansluiting bij reeds bestaande groeperingen of naburige bolwerken als Schelderijders, Grensrijders of De Spartaan? Het zit ‘m in het DNA van de formatie! Het dozijn herbergt een surplus aan recent nog tegen een bal trappende coureurs, met Vivoo als hofleverancier.

Stroomversnelling

“Diverse leden hebben vanaf de jeugd tot vele jaren in de selectie gevoetbald. Inmiddels zijn we bijna allemaal op een leeftijd van heroverweging gekomen. Gaan we nog jaren in een lager elftal wat verder uitbollen of zoeken we een nieuwe uitdaging. Inmiddels zaten er al een paar op de fiets die vervolgens het vuurtje bij de rest aanwakkerden. Steeds vaker werd er afgesproken om samen op pad te gaan. De basis voor een heuse fietsclub was gelegd. En sindsdien raakte een en ander in een stroomversnelling. We besloten om voortaan als eenheid naar buiten te treden. En daar hoort vanzelfsprekend eenheid van tenue ook bij. Onze plannen gingen rond, diverse middenstanders en het bedrijfsleven meldden zich spontaan en zagen ons als het ideale fietsend visitekaartje voor hun nering. Binnenkort verschijnt dan ook onze nieuwe kledinglijn”, aldus de tot ploegleider gebombardeerde Sjef Bogers.

Blind horse

Het illustere gezelschap bestaat uit vele honderden wedstrijden Vivoo 1. Naast ploegleider Bogers speelde Dave de Crom naast voor METO, WVV’67 als ook de Huijbergse hoofdmacht. Michael Jeurissen, Tim Sannen, Bart Koolen, Bram Kommers, Marcel de Kok, Bart Lameir en Rob de Rond dienden eveneens me wisselend succes de blauwbloezen. Fonny Bolders en Bart Runderkamp hebben een dubbel en driedubbel voetbalverleden. Maikel van Ravels komt familiaal aanwaaien, Frans Wisse is de ‘blind horse’ en Joris Buijtenweg qua vergevorderde leeftijd een senioriteit in de formatie.

Het nieuwbakken Huijbergse team gaat niet zelf het wiel uitvinden en teert op de expertise van de professionele wielerteams. Verder vertrouwt het volledig op het eigen vermogen. “Bart Koolen is technisch onderlegd en derhalve onze mecanicien, Bart Lameir is onze bewegingswetenschapper, bepaalt de route en slaat wekelijks alle data op. Belangrijk voor het bepalen van het kopmanschap tijdens het kampioenschap van Huijbergen, wat in augustus zal worden verreden. Als ploeg willen we daar hoge ogen gooien. Tot die tijd rijden we op dinsdag een rondje en zondag een omloop van 80 tot 120 kilometer. Verder staat de Koos Moerenhout Classic op het programma en een trainingskamp in Limburg”, besluit voetballer in ruste Sjef Bogers ambitieus.