Installatie nieuwe gemeenteraad Woensdrecht
Installatie nieuwe gemeenteraad Woensdrecht

Installatie gemeenteraad in Woensdrecht

Algemeen

GEMEENTE WOENSDRECHT - ’Zo waarlijk helpe mij God Almachtig!’ en ‘Dat verklaar en beloof ik!’. Zo klonk het op woensdag 30 maart jongstleden veelvoudig in de raadszaal van de gemeente Woensdrecht.

Hier werd namelijk de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd en kon het startsein gegeven worden voor de raadsperiode 2022-2026. Negentien raadsleden moesten de eed/belofte afleggen. Alleen raadslid Van Eekeren kon hierbij helaas niet aanwezig zijn, dus moet de eed/belofte op een later tijdstip afleggen. Na de eed/belofte volgde er voor ieder raadslid een felicitatie, boeket bloemen en allen moesten een officiële handtekening zetten op de oorkonde. 

Burgemeester Steven Adriaansen gaf na het beëdigen een speech, waarbij hij zei dat het ‘voelt als een eerste schooldag voor de nieuwe raadsleden’. Ook zei hij dat de kiezer gekozen deze nieuwe raad had bepaald en dat nu niets meer in de weg staat om aan de slag te gaan. Marius Bakker van de Woensdrechtse VVD gaf ook nog een warm welkom aan ‘nieuw raadslid’ Martin Groffen. Martin Groffen is een bekend gezicht in gemeente Woensdrecht. Hij was er voorheen jaren wethouder en is momenteel voorzitter van Grenspark Kalmthoutse Heide. Na afloop was er een gezellig samenzijn onder het genot van een hapje en een drankje.

Afbeelding
Afbeelding
Afscheid raadslid Ruud Gaarkeuken
Afscheid raadslid Luc de Vos
Afscheid raadslid Manus Bolders