Jeugd van ODIO bij de start van de Coop-actie met voetbalplaatjes waar alle leden van de 90-jarige club op staan.
Jeugd van ODIO bij de start van de Coop-actie met voetbalplaatjes waar alle leden van de 90-jarige club op staan. Foto: Dennis van Loenhout

Voetbalplaatjesactie ODIO van start

Algemeen

OSSENDRECHT – Als hij later groot is wordt Vince, die nu nog in de JO10-1 van ODIO speelt, net zo’n goede voetballer als Cristiano Ronaldo. “Dan ga ik miljoenen verdienen en daarmee ga ik de hele Coop leegkopen.” Want, zo redeneert Vince, als je veel boodschappen doet bij de Coop, dan krijg je veel voetbalplaatjes en is je ODIO-boek snel vol: “Dus iedereen moet veel boodschappen doen!”

Toen ODIO in 2012 haar 80e verjaardag vierde, sloegen de club en supermarktondernemer Corné Suijkerbuijk de handen ineen. De voetbalplaatjesactie die ze samen bedachten was een groot succes. Er ontstond een enorme run op de plaatjes. Sommige kinderen waren zo fanatiek dat ze post vatten voor de supermarkt om klanten te vragen of ze plaatjes over hadden. Dat succes moet minstens kunnen worden geëvenaard, want ODIO wordt dit jaar 90, en start een nieuwe voetbalplaatjesactie in samenwerking met de Coop-supermarkt van Suijkerbuijk.

Extra zetje

ODIO-voorzitter Roger Withagen verheugt zich op de actie: “Ik heb al verschillende mensen gevraagd of ze me willen helpen met sparen”, lacht hij. Voor Withagen is een voetbalplaatjesactie een ideaal middel om ODIO in de spotlight te zetten: “Het is fijn dat de club weer in de picture komt na de rotperiode die we hebben gehad. Gelukkig gaat het ondanks alles toch nog goed met ODIO. We zijn altijd blijven trainen en zijn gelukkig geen spelers of sponsors verloren. Met deze actie willen we het enthousiasme rond de club een extra zetje in de goede richting geven.”

Alle teams

Ondernemer Corné Suijkerbuijk zegt: “Het is mooi dat je op deze manier iets voor elkaar kunt betekenen. Het wordt een supermooie actie!” 

Wie in de komende 8 weken boodschappen doet bij de Coop, krijgt voor elke 10 euro die besteed wordt een zakje met vier voetbalplaatjes. Het album, waarin je de plaatjes kunt plakken, kost slechts 2,50 euro. In dat album staan alle teams van ODIO, in totaal kun je dus maar liefst 272 plaatjes van ODIO-spelers verzamelen. 

Album compleet

Als de actie afloopt volgt nog een ruilbeurs, zodat iedereen de kans krijgt om het album compleet te krijgen. Vince staat alvast vooraan in de rij bij de Coop, Roger Withagen en Corné Suijkerbuijk hopen dat veel mensen zijn voorbeeld volgen.

Afbeelding