Ondernemer Niels Kuijlen is blij dat hij zijn personeel bij zich kon houden.
Ondernemer Niels Kuijlen is blij dat hij zijn personeel bij zich kon houden. Foto: Dennis van Loenhout

Raedthuys op volle kracht vooruit

Algemeen

HOOGERHEIDE – Toen het kabinet op dinsdag 25 januari aankondigde dat de horeca – eindelijk – weer open mocht haalde de hele sector opgelucht adem. Ook bij Het Raedthuys in Hoogerheide. “De vlag ging uit!” grijnst ondernemer Niels Kuijlen. Het Raedthuys gaat volle kracht vooruit, op naar een mooi terrasseizoen.

“Daar gaan we weer”, verzuchtte Niels Kuijlen, toen op de persconferentie van 18 december bekend werd gemaakt dat Nederland in lockdown ging. Wéér in lockdown: “Het was snel schakelen, maar we hadden er al rekening mee gehouden”, zegt Niels Kuijlen, “we hadden veel reserveringen voor de kerst, toen eerst de avondlockdown werd aangekondigd hadden we al een hele puzzel, en na 18 december konden we alles afzeggen. Gelukkig had ik met mijn leveranciers afgesproken dat ik mijn bestellingen pas ná de lockdown zou bevestigen. Ook tijdens de lockdown werkten bijna al onze relaties goed mee, samen konden we de last van het probleem verdelen.”

Kuijlen heeft niets dan lof voor zijn trouwe klanten, die tijdens de lockdown maaltijden bleven afhalen. “Gelukkig bleven ze dat doen. Natuurlijk waren er ook klanten die naar de horeca in België gingen, die wel open mocht blijven. Dat begrijpen we allemaal, maar door de mensen die bleven afhalen hebben we het mede kunnen redden. Ik ben ook heel blij met mijn ouders, die me geleerd hebben om altijd hard te werken en veel te sparen. Die les heeft zich ruim uitbetaald, want we hebben al ons personeel kunnen aanhouden en zijn klaar voor een mooie tijd!”

Vergeten

Die mooie tijd wordt ingeluid met een nieuwe inrichting, nieuwe bedrijfskleding en een nieuwe kaart, waarvan vooral de klassieke chateaubriand zeer wordt gewaardeerd. “Sinds we weer open zijn is het lekker druk. We zien alleen maar lachende klanten, die blij zijn om elkaar en ons weer te zien. Dat gevoel is wederzijds. Ik was altijd positief over het coronabeleid, want ik vind dat gezondheid voor alles gaat, maar elkaar kunnen ontmoeten in een gezellig restaurant is ook goed voor de gezondheid, dat zien we de laatste week elke dag gebeuren. Ik hoop dat mijn collega’s de lockdown ook goed zijn doorgekomen, zodat we met z’n allen kunnen toeleven naar een mooi terrasseizoen, en dat we alle problemen weer kunnen vergeten.”