Gerard Lazarom
Gerard Lazarom

Wisseling van de wacht aanstaande

Algemeen

WOENSDRECHT/PUTTE - De jaarwisseling is het moment van bezinning en overpeinzing. Traditiegetrouw de tijd waarin besturen en oefenmeesters de tussentijdse balans opmaken, het vertrouwen uitspreken, contracten niet verlengen of in zogenaamd onderling overleg afscheid nemen. Ook in de gemeente Woensdrecht de gebruikelijke gang van zaken. Enkele weken terug opende Peter van Oirschot de serie Openbaringen door diens vertrek bij ODIO wereldkundig te maken. In Huijbergen neemt ook volgend jaar Andy Wierikx de honneurs waar. Ronald Broos en METO hebben eveneens de intentie om het huwelijk nog niet te ontbinden. Bij WVV’67 en Grenswachters moet men echter op zoek naar een nieuwe technisch en tactische verantwoordelijke man of vrouw!

Van Hooijdonk

Na dit seizoen komt er een eind aan de samenwerking tussen Grenswachters en trainer Richard van Hooijdonk. Na drie seizoenen gaan beide partijen hun eigen weg. Van Hooijdonk bracht Grenswachters terug naar de bovenste regionen in de vierde klasse. In zijn eerste door de coronacrisis onderbroken seizoen eindigde Grenswachters in de middenmoot, het seizoen daarop eindigde het seizoen na zes wedstrijden op een vierde plaats. Momenteel voert Grenswachters de subtop aan met 16 punten uit 8 wedstrijden. “Corona loopt als rode draad door mijn tijd bij Grenswachters heen. Dat is natuurlijk jammer. Hopelijk kunnen we na de winterstop alsnog voor een mooi slotakkoord zorgen. Ik kijk sowieso met plezier terug op de seizoenen in Putte en ga in goed overleg weg. Enkele spelers hebben aangegeven volgend seizoen te zullen stoppen, voor mij ook een mooi moment om op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging”, aldus Richard van Hooijdonk.

Ervaring

Ook WVV’67 en trainer Gerard Lazarom nemen aan het einde van het huidige seizoen afscheid van elkaar. Lazarom heeft er dan vier seizoenen als trainer op zitten bij de Woensdrechtse vierdeklasser. In zijn eerste seizoen behaalde hij met WVV’67 een 7e plaats in de 4e klasse A. In de daarna door corona geteisterde seizoenen groeide WVV’67 onder zijn leiding uit tot een stabiele vierdeklasser, maar kon het de seizoenen helaas niet afmaken. Op dit moment bezet de ploeg de 6e plaats in de 4e klasse B. “Inmiddels heb ik er dertig seizoenen als trainer opzitten. Uit ervaring bij eerdere clubs weet ik dat het na vierde jaar uitgewerkt is. Je merkt aan jezelf dat de scherpte afneemt, de spelers gaan door de praatjes heen prikken. Je kunt beter vertrekken wanneer het gevoel nog goed is, en dat is in deze bij WVV’67 zeker het geval. Die bevestiging kwam in de vele warme reacties op mijn videoboodschap waarin ik mijn besluit bekend maakte. Ik ben trots op het feit dat WVV’67 van lelijke eendje zichzelf naar een stabiele vierdeklasser heeft gespeeld. Na de winterstop sluiten opnieuw vier jonge gasten aan en telt de selectie 21 goede spelers. Ik kijk met vertrouwen, mochten we weer aan spelen toekomen, naar de tweede seizoenshelft. En daarna zit het ook wel goed, de club staat organisatorisch als een huis en kan nog jaren teren op een sterke groep. Ikzelf? Er zijn enkele opties. Ik ben nog niet klaar. Ik haal er nog te veel plezier en het houdt je bezig”, besluit Gerard Lazarom.