Huub van Overveld toont een van zijn strips.
Huub van Overveld toont een van zijn strips. Foto:

Duizendste Otto in deze krant

HALSTEREN – Deze week viert de strip Otto groot feest, want dit is de duizendste aflevering die tekenaar Huub van Overveld in deze krant publiceert. 


In de jaren waarin hij Otto publiceerde werd Huub volwassener, en zag hij Otto diezelfde ontwikkeling doormaken. Zijn tekenstijl werd volwassener, hij leerde Otto digitaal in te kleuren via Photoshop. Soms kraakte Otto een kritische noot, en soms kwam daar kritiek op. Dat soort momenten is voor Huub niet altijd makkelijk, maar hij tekende altijd dapper door en liet zich nooit uit het veld slaan.

"Otto is mijn uitlaatklep”, zegt hij, "via Otto praat ik met de buitenwereld, en dankzij hem kan ik mijn ei kwijt. Ik krijg nog steeds veel positieve reacties en dat helpt me groeien. Door duizend afleveringen van Otto, en door de manier waarop mensen erop reageren, ben ik sterker in mijn schoenen komen te staan. Dat is te danken aan Otto, maar ook aan iedereen die mijn stip leest, al duizend afleveringen lang. Gewoon, dankjewel.”

Als het aan Huub ligt is aflevering 1000 gewoon een momentopname. Hij wil door, met grappen maken, met tekenen en met Otto: "Wat mij betreft komt de 2000e Otto er ook aan”, zegt hij, "en tussen de bedrijven door werk ik ook nog aan Homeflopping, mijn strip over homeshopping-programma's. Die had ik eigenlijk bedacht voor in de krant, maar daar werkt Otto gewoon beter. Toch laat het idee me niet los. Of ik de duizendste Otto ga vieren? Dat weet ik nog niet, misschien wel. Maar Otto moet zijn feestje vooral in de krant vieren, daar hoort hij thuis.”

Huub zocht zelf zijn zestien toppers uit; die staan op de pagina hiernaast. Hij heeft voor de volgende 16 strips gekozen om verschillende redenen.  Je ziet in deze 16 strips dat Huub de Otto heeft laten ontwikkelen/groeien. Hij heeft strips gekozen die zijn stijl en humor weergeven, maar ook strips die persoonlijke herinneringen bij hem oproepen. Een mooie selectie!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding