Eveline Cleophas en haar man promoten het boek op de Inspiratiemarkt in Halsteren.
Eveline Cleophas en haar man promoten het boek op de Inspiratiemarkt in Halsteren. Foto: Bep Tielemans

'Zolang ik adem is er hoop'

HALSTEREN - REGIO - 'Dum Spiro Spero' is de Latijnse vertaling van 'Zolang ik adem is er hoop'. Het is de titel van het boek waarin Eveline Cleophas het verhaal vertelt vanaf het moment dat haar man werd aangereden. 


Dat moment is het begin van grote veranderingen in haar leven en dat van haar gezin. Ze woont dan in Griekenland en vertelt over haar ervaringen als mantelzorger en de stappen die ze zette om haar gezin weer op de rails te krijgen.
Wat doe je als je man negen maanden in comateuze toestand is en er geen hoop is op verbetering? Hoe pak je je leven weer op na de revalidatie met een partner met NAH (Niet Aangeboren Hersenbeschadiging)? Eveline raakt je door haar open en eerlijke verhaal.


Verwerken

Eveline Cleophas (1964) verhuisde in 1999 naar Griekenland vanwege de liefde. Ze wordt er moeder en trouwt met de liefde van haar leven. Ze kregen twee zoons. Wat de kracht van liefde is merkt ze als haar man zwaargewond in het ziekenhuis ligt en voor zijn leven vecht. Om deze intense periode van uiteindelijk acht jaar van haar leven te verwerken, schrijft ze een boek. Een boek over liefde, hoop en acceptatie. 


Klankschalen 

Samen met haar man was de schrijfster/mantelzorger zaterdag aanwezig op de Inspiratiemarkt in Halsteren. Ze promootten hier het boek Dum Spiro Spero. Eveline gaf er ook demonstraties als klankschalen masseur, een van de dingen die zij voor zichzelf is gaan doen. Volgende maand behaalt ze haar diploma en wil ze aan de slag gaan. 


Het boek Dum Spiro Spero is bij bol.com, uitgever Boekscout en bij boekenwinkels te koop en kost €17,99. Nadere informatie via e-mail: evelinecleophas@gmail.com