Afbeelding
Foto:

Het Rampjaar 1672

Concerto d’Amsterdam en Geert Mak nemen je mee naar het jaar 1672. Dit jaar staat in Nederland bekend als het “Rampjaar”. De Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden werd van drie kanten bedreigd: vanuit Frankrijk door Lodewijk XIV, vanuit Engeland en vanuit de Duitse bisdommen van Keulen en Münster.


Geert Mak weet als geen ander verbanden te leggen tussen de gebeurtenissen tijdens het rampjaar en de ontwikkelingen die hiertoe geleid hadden. Maar ook legt hij verbanden met het heden. 1672 is het verhaal van botsende ideologieën: de absolute monarchie tegenover de relatief vrije burgerrepubliek.


Concerto d’Amsterdam speelt muziek uit Frankrijk, Engeland, Duitsland en natuurlijk Nederland, die een relatie heeft met het rampjaar 1672. Er zal muziek klinken van Sweelinck en Hacquart, van Biber, Purcell, Lully  en Charpentier. Het programma is een afwisseling van muziek en verhalen


In de pauze zal Geert Mak de tijd nemen om handtekeningen te zetten en boeken te signeren en verkopen. Neem dus gerust je favoriet boek van Geert Mak mee!