Thalita de Jong wint in Oud-Vossemeer.
Thalita de Jong wint in Oud-Vossemeer. Foto: Leon Verbraecken

Thalita de Jong blikt terug op wielerseizoen 2022

Algemeen

Thalita de Jong kijkt terug op het afgelopen wielerseizoen.

“Dit seizoen ben ik begonnen bij clubteam Jegg-de Jonge Renner waar ik vanaf het begin af aan actief was in de koersen en veel overwinningen en podiumplekken pakte. Ik ben nooit buiten de top 8 geweest dus dat was een mooi voorjaar.

Ook met de Nederlandse selectie ben ik nog enkele malen op pad geweest, 2 UCI wedstrijden in Drenthe en de Ronde van Thüringen in Duitsland. Vanaf 1 juni maakte ik de aansluiting bij WorldTour team Liv Racing Xstra en mocht direct mee naar de Womens Tour in Engeland. Een mooie 8e plek op het NK op de Vamberg in Drenthe en vervolgens reed ik in de drie grote rondes mee; De Giro Rosa in Italië, de eerste editie van de Tour de France voor vrouwen en ook de Vuelta heb ik gereden.

Hiernaast reed ik nog mee op het Europees Kampioenschap waar we met Lorena Wiebes naar het goud reden, een hele mooie ervaring was dat! Ik heb nog enkele Wereldbeker wedstrijden verreden en nog enkele criteriums, waaronder het profcriterium in Zevenbergen waar ik won voor Annemiek van Vleuten en andere toprensters. In Oetingen (België) won ik de sprint tegen Lucinda Brand.

Ook heb ik dit seizoen een 3-tal derny criteriums gereden, erg leuk voor de afwisseling en met een goede sfeer!

Het seizoen is voor mij afgesloten na de Vuelta. Deze winter weer goed opbouwen en dan begint mogelijk half januari alweer het nieuwe wegseizoen in Australië.

Uitdaging

Het was een pittig seizoen, van laag tot wereldniveau koersen dus het was een uitdaging. Ik heb weer veel geleerd, ook om als een team te koersen, want zoals men weet was het de laatste jaren vooral individueel voor mij. Dat is toch anders koersen en dat resulteert dan ook niet direct in persoonlijke mooie uitslagen, maar wel als team.

Op zondag 4 december is er eindelijk weer een supportersmiddag, door Covid heeft het 2 jaar geduurd voordat die weer georganiseerd kon worden. Ik kijk er naar uit om de supporters weer eens te zien.”

Namens Thalita en Demi hartelijk dank aan onze adverteerders.

Foto’s: Leon Verbraecken

Afbeelding
Thalita de Jong