Bianca Pijnen Lid van Verdienste
Bianca Pijnen Lid van Verdienste

Bianca Pijnen eerste vrouwelijk lid van verdienste

Algemeen

OSSENDRECHT – Op de vooravond van haar 91e verjaardag blikte ODIO zowel voor- als achteruit. Regeren is vooruit zien en het verleden is daar om soms op gepaste wijze bij stil te staan. Aldus geschiedde en zodoende is de voetbaltrots van Ossendrecht weer enkele gedecoreerden rijker!

Enkele weken terug werden al twee leden in het zonnetje vanwege hun hand-en-spandiensten voor de club. John Kerstens had twintig jaar het jeugdwedstrijdsecretariaat en dat van de senioren onder zijn hoede. Hij deed onlangs zijn taak aan zoon Sander over.

Bianca Pijnen is al meer dan twee decennia actief als vrijwilligster. Ze zet zich wekelijks in voor allerlei activiteiten op het sportpark, organiseert leuke en gezellige activiteiten voor jong & oud en heeft de afgelopen jaren meegeholpen met het organiseren van het 90-jarige jubileum. Beiden werden benoemd tot Lid van Verdienste. Bianca Pijnen vormt een unicum daar zij de eerste vrouw in de ODIO-geschiedenis is die dergelijk eerbetoon te beurt valt. 


Tijdens de algemene ledenvergadering van 31 oktober werden echter nog meer veren uitgereikt. Oud jeugdvoorzitter Johan van Velthoven was tevens tien seizoenen penningmeester van de club. Voordat hij door Thom van den Eijnden werd opgevolgd ontving hij eveneens het predicaat Lid van Verdienste.

Ook scheidend voorzitter Roger Withagen werd door de KNVB en het bestuur van ODIO in het zonnetje gezet. De clubman pur sang is inmiddels alweer 22 jaar voorzitter. De KNVB heeft hem om die reden gehuldigd met de gouden speld van de KNVB. Een mooi moment om terug te treden, dacht hij. Doch diens beoogd opvolger trok zich onlangs terug. ODIO stuurloos?! Onder ‘druk’ stelde Withagen zich vervolgens toch maar weer herkiesbaar… en werd tot nader order verkozen!