WVV'67-METO in evenwicht

Venijn derby in de staart

Algemeen

WOENSDRECHT – In de Gentlemen Derby 2022-2023 maakte METO voor derde dit seizoen haar opwachting. In eigen huis boog het tweemaal met minimale cijfers (1-2) voor achtereenvolgens Grenswachters en ODIO. Op zondag 6 november ging roodwitblauw op zoek naar eerherstel en broodnodige punten op Sportpark De Fortuin. Na een regenachtige confrontatie bevond het venijn zich in de staart!

Grenswachters nam het even voor de grens op tegen koploper Rimboe. De Putse brigade miste echter enkele sterkhouders en noopte coach Peter van Oirschot een beroep op diverse routiniers in ruste te doen. Het geïmproviseerde team hield tot de 75e minuut alvorens het alsnog capituleerde. In de zoektocht naar de gelijkmaker liep men in de slotfase tegen de eindstand aan, 0-2.

Over routiniers gesproken! Voor het duel ODIO-BSC kon trainer Erwin van Schilt niet beschikken over Hein Verhoef en Mitchell Elenbaas. Als alternatief klopte hij bij de vorig seizoen reeds gestopte Coen Michielsen aan. Een gouden greep. Nadat eerder Thomas Jansen de openingstreffer voor zijn rekening had genomen, werkte in de tweede helft Coen Michielsen nog twee ballen achter de BSC-goalie. BSC kwam vervolgens niet verder dan 3-1.

Een klasse lager revancheerde Vivoo zich voor twee thuisnederlagen op rij. In Hoge Zwaluwe keek het met rust tegen een 1-0 achterstand aan. Echter Finn Verhoeven, Bouke de Waal, Jeroen en Jordy van Gastel bepaalden de eindstand op 1-4.

Derby

Alle ogen waren dit weekend op de derby WVV’67-METO gericht. Vorig seizoen boog METO in een door corona aangetast duel met 2-1. Nu leek wind en regen spelbreker voor een mooie derby. In de eerste helft probeerden beide teams tussen beide strafschopgebieden elkaar sportief het leven zuur te maken, tot echt uitgespeelde kansen kwam het niet. Na rust voltrok zich eenzelfde spelbeeld. Eerste moment van opleving betekende na tien minuten ook direct een strafschop. Joep van Kalmthout werd onreglementair tegen de grond gewerkt, topscorer Gijs Verresen benutte het buitenkansje, 0-1.

METO leek met een schot van aanvoerder Jens Hermans door te drukken, aan de andere kant had men gelukt dat in de doelmond twee WVV’ers over de bal heen maaide. Met inmiddels aanvaller Timo Zwart voor verdediger Joos Colpaart binnen de lijnen, startte WVV’67 een slotoffensief. Op vijf minuten voor tijd leken de Woensdrechtse inspanningen te worden beloond. In een scrimmage loste doelman Bram Konings de bal, WVV-aanvoerder Quirijn Schevenhoven frommelde de bal over de lijn en de gelijkmaker was een feit. Of? Konings’ acteerkunst werd ondersteund door de waarneming uit andere hoeken. De scheidsrechter van dienst besloot METO het voordeel van de twijfel te geven en keurde de treffer af. WVV’67 reageerde furieus, hees nogmaals de stormbal en kreeg alsnog loon naar werken. Een voorzet vanaf links belandde op het hoofd van opnieuw Quirijn Schevenhoven, die de bal achter doelman Konings kopte, 1-1.

In de slotseconden leek Gijs Verresen alsnog de overwinning te stelen. Twee bekeken schoten troffen door de lat en een sublieme redding van Brian Verbrugge net geen doel!