Bevestiging herdenkingsplaat Marie-Rose.
Bevestiging herdenkingsplaat Marie-Rose. Foto: Starworks Studio

Herdenkingsplaat Marie-Rose onthuld

Algemeen

OSSENDRECHT - In MFC De Drieschaar is dinsdag 1 november een herdenkingsplaat onthuld ter ere van de overleden Marie-Rose de Moor. Zij was twintig jaar het gezicht van de huiskamer van Ossendrecht. Ludovicus van Oevelen onthulde deze herdenkingsplaat samen met de zoon van Marie-Rose, Pascal Roovers, in het bijzijn van familieleden en andere belangstellenden.  

Ludovicus van Oevelen wilde vanuit SBO Ossendrecht een laatste eer bewijzen op de locatie waar Marie-Rose jarenlang uitbaatster is geweest. Hij nam hiervoor contact op met de familie van Marie-Rose: ‘’Ik heb de familie benaderd en toestemming gevraagd om een herinnering aan haar te laten maken en op te hangen. Ook de nieuwe uitbaters van De Drieschaar vonden het geen probleem de herdenkingsplaat een mooi plekje te geven. Veel inwoners, verenigingen en stichtingen hebben haar in die jaren ook in hun hart gesloten. Op de herinnering staat een foto van haar, samen met haar naam, een roos en de tekst: Voor altijd in ons Ostrechts hart. Op deze mooie manier zullen we haar dan ook nooit vergeten. Ze stond tenslotte altijd voor iedereen klaar. We zijn erg blij dat De Drieschaar is overgenomen door nieuwe beheerders. Ze doen hun uiterste best om er iets moois van te maken voor ons en laat iedereen dat dan ook waarderen en respecteren. We wilden vanuit SBO Ossendrecht het speciaal op deze dag doen, want het is tenslotte Allerheiligen, een dag om te herdenken.” 

Pascal Roovers was zeer ontroerd bij de onthulling, die hij samen met zijn eigen zoon verrichtte: “Ludo benaderde ons met dit prachtige idee en nodigde ook de familie uit om hierbij te zijn. De Drieschaar was twintig jaar lang de huiskamer van mijn moeder en ik hoop dat deze ook zo in de toekomst gezien blijft worden door iedereen die hier geweest is en blijft komen. We vinden het als familie een hele eer dat Marie-Rose een herdenkingsplaat heeft gekregen. Hij is erg mooi geworden, wij willen SBO Ossendrecht hartelijk danken hiervoor.”

Onthullings herdenkingsplaat Marie Rose
Onthulling herdenkingsplaat Marie Rose
Herdenkingsplaat Marie-Rose.
Onthulling herdenkingsplaat Marie Rose
Herdenkingsplaat Marie Rose