Afbeelding

Bevrijdingslampionnenoptocht met Halloweensfeertje

Algemeen

LEPELSTRAAT – Wie zich zaterdagavond 29 oktober, na het ondergaan van de zon, nog op straat bevond in Lepelstraat, kon getuige zijn van de unieke Bevrijdingslampionnenoptocht met Halloweensfeertje. 

Ruim 80 kinderen en hun ouders gingen vanuit het Patronaat achter de muziek aan van dweilband Zou Ut Lukke. Zij vertrokken rond 19 uur onder leiding van de complete crew van Theatergroep Doedemee. Er was een ‘griezelig gezellige’ ronde door het dorp uitgezet, waarbij er op diverse plekken gestopt werd om kennis te maken met een stukje Lepelstraatse historie of met een karakteristiek Lepelstraats plekje. De toegang van het Patronaat was versierd met kunstig uitgesneden pompoenen, door de bewoners van het Thomashuis, die ook met de tocht meegingen. Bij de basisschool stonden twee strenge schooljuffen die de deelnemers onder de meetlat zetten om te kijken of ze lang genoeg waren. Bij de ruïnes van het kapelleke zaten een nonnetje en een pater, die vertelden over het onfortuinlijke voorval van de grote boom die er onlangs op gevallen was. Bij het standbeeld van de soldaat bij de kerk vertelden twee soldaten over de Tweede Wereldoorlog en hoe belangrijk het is vrij te zijn. Bij de tennisclub werden de kinderen verrast door een vogelverschrikker en twee heksen die in een pot met spekkies roerden. De tocht werd vakkundig begeleid door Dood en zijn collega Graver.

De Oranjevereniging is bijzonder blij met de invulling door de Theatergroep Doedemee en hoopt ook volgend jaar op hun medewerking te kunnen rekenen. De unieke optocht werd besloten met een snoepje en een drankje in het Patronaat.