Bezoek vliegbasis Woensdrecht door minister en staatssecretaris.
Bezoek vliegbasis Woensdrecht door minister en staatssecretaris.

Bezoek Maintenance Valley F-35 op vliegbasis Woensdrecht

Algemeen

WOENSDRECHT - Minister Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat en staatssecretaris van Defensie Christophe van der Maat brachten afgelopen week een bezoek aan de Maintenance Valley voor de F-35 op vliegbasis Woensdrecht. Tijdens het bezoek is gesproken over de unieke samenwerking tussen de Koninklijke luchtmacht en de luchtvaartindustrie.

Aanleiding van het werkbezoek is dat het kabinet diverse maatregelen uit de Defensie Industrie Strategie (DIS) de komende jaren met zo’n 252 miljoen euro gaat intensiveren. Dat schrijven de ministers Kajsa Ollongren van Defensie, Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat en staatssecretaris Christophe van der Maat van Defensie aan de Tweede Kamer. Het Kabinet wil hiermee de positie en groeikansen van de Nederlandse defensie-industrie versterken.

F-35 vliegtuigonderhoud

Het succesvolle Maintenance Valley voor de F-35 op vliegbasis Woensdrecht is een goed voorbeeld. De bewindslieden hebben een bezoek gebracht aan de onderhoudshangaar voor vliegtuigen en helikopters, hier zijn ze geïnformeerd over de rol van vliegtuig- en helikopter onderhoud en het toekomstige F-35 vliegtuigonderhoud. Op 1 januari 2024 wordt de eerste F-35 op Woensdrecht gemodificeerd.

Partnerbedrijf Standard Aero informeerde over de status van het F-35 motoronderhoud op Woensdrecht.

Bezoek vliegbasis
Bezoek vliegbasis