Sint Maarten en 11-11 Halsteren.
Sint Maarten en 11-11 Halsteren. Foto: Bep Tielemans

Alterse Carnaval: Ons Verhaol is Magistraol!

Algemeen

HALSTEREN - Op 1 november is het nieuwe motto voor de Alterse Vastelaoved bekend gemaakt: Ons Verhaol is Magistraol! De eerste zin van het Alterse volkslied verhaalt “Oh Altere, Gij paorel van oud Brabant…” 

Halsteren is een dorp met een rijke historie waarover al veel is verteld en geschreven. Een dorp met een levendige dorpsgemeenschap. Geen leegstaande panden, 5 basisscholen en een zeer rijk verenigingsleven op allerlei gebied. En dat is iets waar je als inwoner van Halsteren best trots op mag zijn, trots op die parel van oud Brabant. Naast de rijke historie wordt er dagelijks nieuwe geschiedenis geschreven en worden verhalen verteld binnen al die verenigingen, de scholen, de bandjes en de bouwclubs. Denk voor dit jaar alleen al aan de 4 x 11 jarige jubilea van de Bouwclubs BC De Waterstraot en BC De Leutige Bouwers en het 3 x 11 jarig jubileum van het Jonges en Meskesbal. Tijdens de Alterse Vastelaoved zoeken de vele verenigingen de verbinding en komen samen om de Vastelaoved met elkaar te vieren. Iedere Spinool van jong tot oud beleeft dat op zijn eigen manier en vertelt er zijn eigen verhaal over. Dat maakt de Vastelaoved geweldig, ofwel magistraal. Daarom: Ons Verhaol is Magistraol! Zeker na COVID-19 is het belangrijk dat er verhalen blijven komen zodat Altere levendig blijft, op alle gebied, door de steun van De Spinolen aan de Alterse ondernemers, verenigingen en festiviteiten.

Combinatie

Op vrijdag 11 november zal weer een gecombineerde Sint Maartenviering en elfde van de elfde viering plaatsvinden in Halsteren. Deze begint met een lampionnenoptocht die zal starten op het Sint Maartensplein. Verzamelen is daar om 18.44 uur. Er wordt in stoet een route gelopen naar De Alterse Spinool op het Burgemeester Mastboomplein. Hier zullen Prins en Grootste Boer de eed afleggen, gevolgd door een gezamenlijke zevensprong Alle kinderen uit Halsteren worden van harte uitgenodigd om mee te doen aan de lampionnenoptocht, en krijgen na afloop allemaal nog een lekkere traktatie. Je kunt je eigen lampion meebrengen, maar lampionnen zijn ook op de avond zelf te koop voor € 2,50.

Insigne SAC 2023 naar ontwerp van Perry Schuurbiers.
11-11 Alterse Carnaval