Afbeelding
Foto: Dennis van Loenhout

Fitplus maakt bewegen leuk

BERGEN OP ZOOM – Sporten is gezond en bewegen is goed voor lichaam en geest. Natascha Vriens van Fitplus in Bergen op Zoom weet dat als geen ander, en wil die kennis delen met de hele regio: “Dit is hét moment om in beweging te komen. Als je beweegt, dan voel je je veel beter. Pas als je weet hoe fijn dat is, weet je wat je gemist hebt.”


Fitplus in Bergen op Zoom is geen gewone sportschool. Beweging is er belangrijk, maar gezelligheid is er ook essentieel. Individuele sporters en deelnemers aan groepslessen delen er het plezier wat ze beleven aan het sporten. Dat plezier wordt aangejaagd door eigenaresse Natascha Vriens van Fitplus: “Bewegen is geweldig, dat vind ik na al die jaren nog steeds. Ik ben niet te stoppen. Van bewegen krijg je energie, dat zouden meer mensen moeten weten.”

Terwijl Natascha dat vertelt is er een groepsles gaande voor 55-plussers. De groep is voor het grootste deel zelfs 70 jaar en ouder, maar naar het voorbeeld van instructrice Marianne bewegen ze fanatiek mee, en is er maar weinig dat hun leeftijd verraadt. “We trainen in deze groepslessen op uithoudingsvermogen, kracht en balans. Zeker voor deze leeftijdsgroep is dat heel belangrijk”, zegt Natascha, “maar meer uithoudingsvermogen, kracht en balans hebben voordelen voor iedereen. Tijdens de coronaperiode zijn we enkele honderden klanten verloren. Een deel daarvan is teruggekomen, maar we zien ook mensen die hun terugkeer uitstellen. Die zichzelf vertellen 'ik begin na de vakantie weer', maar het ook dan voor zich blijven uitschuiven. Of ze wandelen liever buiten, en dat kan ook nu het nog goed weer is, maar binnenkort wordt het winter. En ook dan heeft je lichaam beweging nodig. Bewegen doet je goed, op meerdere manieren. Zeker in deze tijd, waarin we van de ene crisis naar de andere gaan. Als je sport, dan maak je je hoofd leeg, en hoef je even niet aan al het slechte nieuws te denken. Na het sporten kun je de wereld weer aan.”

Of je nu groepslessen wil volgen, of liever individueel sport: Fitplus heeft de oplossing die bij je past. Extra bijzonder is dat ook een sauna, fysiotherapeut, voedingsdeskundige en schoonheidssalon in het pand van Fitplus zijn gevestigd. Kortom: alles is aanwezig om moe, maar voldaan naar huis te gaan na een bezoek aan Fitplus. “Nog even, en mensen gaan nadenken over hun goede voornemens voor het nieuwe jaar”, zegt Natascha, “ik zeg: wacht daar niet op, en begin gewoon nu met sporten. Dan voel je je pas écht lekker in 2023!”

Wil je werken bij Fitplus? Natascha Vriens heeft nog een plekje voor enkele energieke instructeurs, die graag lesgeven aan een groep gemotiveerde sporters. Ze vertelt je er graag meer over!