Woonzorglocatie Heideduin in Hoogerheide (foto: Stichting tanteLouise).
Woonzorglocatie Heideduin in Hoogerheide (foto: Stichting tanteLouise). Foto: Stichting tanteLouise.

Heideduin en Beukenhof weg

verhuizen

HOOGERHEIDE - PUTTE - De Beukenhof in Putte en Heideduin in Hoogerheide verdwijnen eind volgend jaar als woonzorglocaties van Stichting tanteLouise.


De bewoners en medewerkers van De Beukenhof verhuizen als groep naar Ossendrecht. Dat kan ook omdat alle cliĆ«nten met een verpleeghuisindicatie in Mariahove verhuizen naar de nieuwbouw in Hoogerheide. 


Vervangen

In Ossendrecht blijft ruimte voor 44 cliĆ«nten in het voorste gedeelte van het complex, inclusief het restaurant. De achterste helft van het complex, Het Zuidkwartier, wordt afgebroken en vervangen door nieuwbouw. Als die eenmaal gereed is, komt ook het voorste gedeelte aan de beurt. 

Door gefaseerd te bouwen voorkomt tanteLouise dat de ouderenzorg voor langere tijd geheel uit Ossendrecht zou verdwijnen, maar het betekent ook dat de Putse ouderen dichter bij het grensdorp kunnen blijven. 


Heideduin

De bewoners en medewerkers van Heideduin schuiven een paar straten op: zij verhuizen allemaal naar het nieuwe verpleeghuis in de Raadhuisstraat in Hoogerheide.


Toekomst

Dat kan ook, want vanaf de opening daarvan beschikt tanteLouise in de regio Woensdrecht over 182 verzorgings- en verpleeghuisplaatsen. 

Dat zijn er elf meer dan nu het geval is en dat aantal wordt in de toekomst nog groter nadat de tweede fase van de verbouwing van Mariahove is afgerond.