Afbeelding
Foto: Mariska Wildeman

Bedrijventerrein Oude Molen

HALSTEREN - Als we terugkijken in de geschiedenis was er op Oude Molen al veel langer bedrijvigheid te vinden. Wat er opvalt is dat er toen vooral ambachtsbedrijven gevestigd waren. Denk hierbij aan een boterfabriek en de molen.


Historie van Oude Molen

De naam “Oude Molen” is in de volksmond in gebruik geraakt vanaf 1817. Toen werd namelijk een tweede, nieuwe molen gebouwd in Halsteren. Dit was de nog bestaande Sint Antoniusmolen. Echter de oude naam van het gehucht “Halstersche Molen” en de nieuwe naam “Oude Molen” werden beide tot ver in de 20e eeuw gebezigd. In de dienstregeling van de tramlijn in 1899 was er nog sprake van de halte Halsterschen Molen tussen Lepelstraat en Halsteren, evenals in 1932 toen er een ongeval plaatsvond. In een advertentie van 1904 en een artikel in 1940 is weer sprake van de Oude Molen.

Ondernemersvereniging

De ondernemersvereniging is opgericht zo'n 20 jaar geleden door diverse ondernemers. Een aantal jaar geleden is met zo'n 70 ondernemers Oude Molen uitgeroepen tot een van de grootste ondernemersverenigingen van Bergen op Zoom. Doordat er zo veel ondernemers aangesloten zijn bij het bedrijventerrein krijg je ook een zeer divers aanbod van bedrijven. 


Op Oude Molen is zowel ambachtelijke en kleinschalige industriële bedrijvigheid te vinden als productie en distributie. Vroeger bestond deze ondernemersvereniging eigenlijk alleen uit ondernemers rond de Canadaweg. Niet alle ondernemers die gevestigd zijn op Oude Molen zijn ook lid van de ondernemersvereniging. Er zijn dus nog meer bedrijven actief op bedrijventerrein Oude Molen.

Afbeelding
Afbeelding