Het liep storm voor gratis hortensia's bij Onze Groentekas.
Het liep storm voor gratis hortensia's bij Onze Groentekas. Foto: Starworks Studio

Hortensia's in razend tempo weg

HOOGERHEIDE - Afgelopen zaterdag was het de laatste dag van Hortensia kwekerij Maatschap Meewisse aan de Huijbergseweg 128 in Hoogerheide. Ze maakten in de laatste weken bekend dat ze gingen stoppen vanwege de hoge energiekosten. 


Via diverse media werd aangekondigd op deze dag nog een laatste keer open te gaan. En niet zomaar, want ze gaven hun 5000 paarse en lichtroze hortensia's die er nog waren gratis weg. 

Om 9.00 uur begon het gratis weggeven ervan vanuit de kas. Al snel ontstond er een file op de Huijbergseweg, maar verkeersregelaar Richard Musters zorgde voor een goede structuur bij de oprijlaan. De een kwam op de fiets, de ander met een personenwagen en zelfs aanhangers kwamen aan om deze te vullen. Het was een enorm drukke bedoening in de kas en een komen en gaan van mensen. Niemand ging dan ook met lege handen naar huis. Er kwam zelfs een mevrouw speciaal naar de kas om hortensia's te halen om deze op het graf van haar moeder te plaatsen. Want haar moeder hield zo ontzettend van hortensia's. Een mooi gebaar. 


Moestuinen

Omstreeks 14.00 uur verscheen een bericht op de Facebookpagina van 'Onze Groentekas' dat alles weg is. In het najaar zullen de moestuinen van start gaan, want daar gaan ze mee verder in dit kassencomplex. Wilt u hier meer over weten kijk dan op www.onzegroentekas.nl 

gratis hortensia's
gratis hortensia's
gratis hortensia's
gratis hortensia's