Erol Struijk
Erol Struijk

Cultuurprijs voor Erol Struijk

BERGEN OP ZOOM - REGIO - De jury, onder voorzitterschap van Tobias Vermeulen, was unaniem in haar oordeel om de Tamoil Cultuurprijs toe te kennen aan Erol Struijk. 


De sinds 1981 bestaande Cultuurprijs, die een replica van de destijds op de toren van de Markiezenhof aangebrachte zeeridderwindvaan, een oorkonde en een geldbedrag omvat, zal worden uitgereikt op zaterdag 5 november aanstaande. Deze plechtigheid vindt als vanouds plaats in de Hofzaal van het Markiezenhof.

Erol Struijk is op 21 januari in 1976 geboren in Bergen op Zoom en studeerde cum laude af aan de acteursopleiding HKU te Utrecht. Hij beschouwt het theater als de plaats om verhalen te vertellen en te laten zien. Zijn creativiteit in de omgang met ruimtes, materiaal en spelers beschouwt de jury van zeer hoge kwaliteit. Zijn vermogen om samenwerkingen en informatie op te halen uit andere disciplines geeft verdieping aan zijn werk. Hij regisseert elke speler zo dat de speler tot ontwikkeling komt. 

Dit en nog veel meer was voor de jury van de Tamoil Cultuurprijs aanleiding om Erol Struijk de prijs voor 2022 toe te kennen. Hij is de 42-ste laureaat. In deze jury hebben, naast voorzitter Tobias Vermeulen, zitting Jasper Witjes, Karen Albers, Max Majorana en Ria Adriaanse.