Parochie de Bron

Parochiekernen Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en Putte.

Parochiecentrum voor Hoogerheide en Woensdrecht: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide 0164-612521, locatiehoogerheide@kpnmail.nl. De kosten voor intenties bedragen € 11,00. Bankrekeningnummer IBAN NL44RABO 0122906411. Vanaf heden is het parochiekantoor te Hoogerheide op woensdag- en vrijdagochtend weer geopend van 09.00 uur tot 11.30 uur. Op andere dagen zijn we altijd telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0164-612521 (buiten kantoortijd wordt u doorgeschakeld). 

Telefonische bereikbaarheid parochie in geval van ziekte of overlijden: Wilt u een afspraak maken voor een ziekenbezoek of voor het ontvangen van de ziekencommunie, de ziekenzegen of het sacrament van de ziekenzalving, bel dan tel.nr.0615656260. Wilt u een overlijden melden of afspraken maken voor de uitvaartdienst in de kerk of een kerkelijk afscheid in het crematorium, bel dan tel.nr.0615656260 of mail naaruitvaart@samenkerk.nl Voor het aanmelden van een doop en opgeven van intenties in de parochie De Bron via de website: www.samenkerk.nl. 

Intenties voor onlangs overleden parochianen: In Ossendrecht: Marja de Vetter w.v. Geert Ketellapper, Marjolein Roosendaal e.v. Ben Bakx. In Woensdrecht: Maria van Giels e.v. Eugene Groffen.

Livestream: Vanaf heden worden de weekendvieringen in de kerk van Hoogerheide uitgezonden via livestream. U kunt live of achteraf deze vieringen bekijken. De link kunt u vinden via onze website www.samenkerk.nl. Vervolgens kiest u voor parochie. U komt dan op de parochiepagina terecht. Linksboven vindt u het kopje ‘uitzending vieringen’. Hier vindt u de link naar de viering.

Kerk O.L. Vrouw Hemelvaart te Hoogerheide


Zondag 23 oktober om 09.30 uur: Woord- en communieviering; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar; Koster: Ludo/Kees; Lectrice: Rieky Oerlemans. Intenties: Frans Hopmans e.v. José van der Poel, Frans Disco en Rina Huijgens v.w. verj. Frans. Mededelingen: zondag 30 oktober om 09.30 uur: Woord- en communieviering.

Sint Dionysiuskerk te Putte


Inleveren misintenties in Putte op het postadres: Antwerpsestraat 35, 4645 BB Putte. T: 0164-602491, E: locatieputte@kpnmail.nl of via de website www.samenkerk.nl. 

Mededelingen: De kerk is per heden gesloten. Vanaf oktober is er elke 2e donderdag van de maand om 14.00 uur een Bronviering in dorpshuis de Bunt. Deze viering zal steeds een gebedsviering zijn met ruimte voor ontmoeting met steeds een ander thema. U bent van harte welkom. De zondagviering in de kerk van Hoogerheide is live te volgen of terug te kijken via een livestream, zie www.samenkerk.nl.

Kerk O.L.V. Hemelvaart te Huijbergen


Inleveren misintenties in Huijbergen in de brievenbus bij het Broederhuis, Boomstraat 7 te Huijbergen, of via de website www.samenkerk.nl. Mededelingen: De kerk is per heden gesloten. Vanaf oktober is er elke eerste woensdag van de maand om 10.00 uur bij de Broeders van Huijbergen een Bronviering. Het is steeds een gebedsviering met ruimte voor ontmoeting. U bent van harte welkom. De zondagviering in de kerk van Hoogerheide is live te volgen of terug te kijken via een livestream, zie www.samenkerk.nl.

Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht


Inleveren misintenties in Ossendrecht in de brievenbus van de pastorie, of via de website www.samenkerk.nl Parochiecentrum voor Ossendrecht: pastorie, Dorpsstraat 7, 4641 HV Ossendrecht. 

Zondag 23 oktober om 11.00 uur: Woord- en communieviering; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar; Koster/lector: Johan den Ouden. Intenties: Corrie Sluijts-Timmermans v.w.jrgt.; Muzikale verzorging: organiste Lisette v. Mechelen en Gertrudiskoor. Mededelingen: zondag 30 oktober om 11.00 uur: Woord- en communieviering. Dinsdag 25 oktober om 19.00 uur: Eucharistieviering in de Adolphine Kapel; Voorganger: vicaris Paul Verbeek.

Protestantse kerkgemeente Woensdrecht


Dorpsstraat 10, 4641 HN Ossendrecht. Tel. ds. W. Lolkema 0164 - 314466 en 06-17246410. Zondag 23 oktober 9.45 uur: dhr. C. Daleboudt, Ossendrecht.

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren


Het secretariaat van de parochiekern Halsteren is open op donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Pastoor Hans de Kort, pastor Lenie Robijn zijn bereikbaar via telefoonnummer: (0164) 682310. In dringende gevallen is de pastoor te bereiken via: 06-12866859. 

Zondag 23 oktober 9.30 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Hans de Kort. Intenties: Coby Koenraadt-van der Sande, Jan Tunders, Bernard de Bakker en Jan Suijkerbuijk. Donderdag 27 oktober 9.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Hans de Kort. Donderdag 27 oktober 11.00 uur, Bosgaard: Eucharistieviering. Voorganger: pastoor Hans de Kort.

Pastoraal woord

Vertrouwen

Uw vertrouwen is uw redding, zegt Jezus in Lucas 17,11-19. Dat is mooi gezegd in een wereld die bol staat van wantrouwen. En onrust, en angst om het rijtje maar aan te vullen. Mijn oma had een tegeltje aan de muur hangen met een bekend spreekwoord: Vertrouwen komt te voet, en gaat te paard. Bijna iedereen heeft weleens iets meegemaakt waardoor dit spreekwoord werkelijkheid wordt. Vertrouwen gaat niet alleen snel weg, maar het kan ook ver wegblijven. 

Jezus uitspraak gaat dwars in tegen het huidige idee dat het beter is om op je eigen mening te vertrouwen. Zeker in onze tijd, waarin we overspoeld worden met nieuws dat ons van tijd tot tijd flink kan benauwen. In dit Bijbelgedeelte spelen tien melaatsen de hoofdrol. Op grote afstand van Jezus vragen zij om genezing. Ze staan zo ver weg, dat ze luidkeels moeten roepen om de afstand te overbruggen. Voor de genezing lijkt het niet uit te maken hoe groot die afstand tussen Jezus en de melaatsen is. Zij worden allen genezen. Maar daar ligt ook niet de kern van het verhaal. Het gaat in dit verhaal om de houding die de tiende man aanneemt. Hij is de enige die terugkomt om Jezus te danken. Zijn genezing was niet slechts een genezing aan de buitenkant. Zijn genezing was ook een heling aan de binnenkant. 

En daar gaat het in het geloof nu precies over. Je kunt niet alleen maar mens zijn door naar de buitenkant van de dingen te kijken. Het innerlijk werkt net zo hard mee. Vertrouwen in elkaar, vertrouwen in de wereld is fundamenteel om met elkaar het goede te bereiken. Laten we hopen dat we juist in deze tijd dit vertrouwen kunnen bewaren.

Lenie Robijn, Pastoraal werkster Sint Annaparochie en Sint Christoffelparochie

Sint Martinuskerk Halsteren


Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer, Sint Martinuskerk Dorpsstraat 20 Halsteren. Zondag 23 oktober 10.00 uur: Eredienst in de Sint Martinuskerk te Halsteren; Ds. H. de Bie. In deze dienst wordt het Heilig Avondmaal gevierd.

Heilige Antonius van Padua Lepelstraat


Ons Parochiesecretariaat is geopend op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 0164-682525. 

Zaterdag 22 oktober 19.00 uur: Eucharistieviering. In deze viering wordt ons gebed gevraagd voor: Aad van Dijk; Jaan van Tillo e.v. Rinus Nijssen; o.echtp. van Tillo-Luijks en kinderen. Voorganger: H. de Kort, lector: H. Wouts m.m.v. het koor Samen Sterk. Dinsdag 25 oktober 19.00 uur: Eucharistieviering; Ter ere van de H. Antonius voor onze gezinnen. Mededeling: Vanaf heden staat er in het kerkportaal een Antoniusaltaar, waar u een kaarsje aan kunt steken. Het hek voor het portaal is open.

Emmauskerk, Noordgeest Bergen op Zoom


Emmauskerk, Korenberg 90 in Bergen op Zoom. Wekelijkse diensten op zondag om 9.30 uur en om 16.00 uur. Zie www.emmauskerk-boz.nl.

Om 12.00 uur evangelische dienst GSKI.

Familiebericht? Bel
0164-682286