Afbeelding

Spiegel

Algemeen

De wereld lijkt soms om ons heen, figuurlijk, in brand te staan. Zo hebben we de laatste tijd steeds maar weer grote nationale discussies waarbij de polarisatie best wel het een en ander van je verwacht. De maatschappij draait op 150 procent terwijl je die misschien niet kan leveren, met als gevolg lichte mentale klachten.

Tijdens de coronamaatregelen werden we ermee geconfronteerd dat we meer en meer in een tweestrijd belanden. Familiebanden gingen stuk, op het werk ontstond een tweestrijd; ‘kan ik wel naast hem zitten als hij niet is gevaccineerd? Kan ik straks nog wel naar een restaurant?’ Welke keus je ook gemaakt hebt, alles is goed. 

Nu gaat de nationale discussie over het stikstofbeleid; de omgekeerde vlaggen, de energiecrisis en straks komt de zwarte-pieten-discussie ook alweer om de hoek kijken. Zijn we het dan niet een keer zat om te discussiëren? Moeten we dan telkens de ander overtuigen van ons eigen gelijk? Want als je het mij vraagt ik ben het behoorlijk zat. Er werd mij laatst gevraagd waarom meng jij je niet in deze discussie want jij hebt toch ook een mening? Jazeker heb ik die en hier is mijn mening.

Ik vind dat we vooral moeten gaan genieten van het leven. Van de mensen om ons heen, van alles waar jij energie van krijgt. Heb invloed op de dingen waar jij invloed op kan hebben, en geef geen aandacht aan dingen waarvan je achteraf of gelijk al een blehhh gevoel van krijgt! Wil jij een leuke vrolijke dag, begin dan je dag eens met een super vrolijk muziekje. Een muziekje waar jij vrolijke kriebels van krijgt, waarbij je niet niet mee kan zingen, of dansen. Moet je dan eens kijken wat dat met jouw dag doet en moet je dan eens kijken wat het met de mensen om jou heen doet. 

We hebben allemaal spiegelneuronen in ons lichaam die reageren op het gedrag van de ander. Zie je iemand die verdrietig is, grote kans dat jij je anders gaat gedragen. Zie je iemand die vrolijk is en aan het lachen is, moet je eens kijken wat dat met jouw gedrag doet.

Toen ik mijn “mening” verkondigde, deed ik dat op mijn meest vrolijke lieve manier, mijn stem werd zachter en subtieler, mijn spieren in mijn gelaat waren minder gespannen. Ik zag direct een verandering bij de mensen om me heen. Dit was voor mij de bevestiging dat het werkt.
Ik gun jou ook een vrolijke leuke dag. Als je dat graag wil, zet dan je meest leuke vrolijke liedje op, het mag ook in je hoofd zijn. Kijk eens wat dat met jouw emotie doet maar ook wat het met anderen om je heen doet.

Lekker genieten.

Robin de Groot,

info@robindegroot-nlp-coaching.nl