Afbeelding
Foto: Dennis van Loenhout

De Bank in Halsteren wordt gezondheidscentrum

Algemeen

HALSTEREN – Het oude Rabobank-gebouw in het hart van Halsteren krijgt een nieuwe bestemming. Begin volgend jaar opent Gezondheidscentrum De Bank er de deuren; een initiatief van FysioPiessens en Osteopathie Van Oers, wat Halsteren figuurlijk én letterlijk beter maakt.

Van Oers en Piessens werken al lange tijd samen in de praktijk van FysioPiessens. De huidige praktijk groeit echter uit zijn jasje waardoor Piessens besloot te kijken naar mogelijkheden om uit te breiden. Tijdens de lockdown ontstond bij Van Oers het plan om een eigen praktijk te starten. Beide zorgprofessionals waren al stappen aan het maken om een nieuwe weg in te slaan en op die manier ontstond er een nieuw plan om samen de handen ineen te slaan. Het plan was een gezondheidscentrum realiseren met zoveel mogelijk zorg onder één dak. Na een korte zoektocht bleek dat er eigenlijk maar één pand in Halsteren stond om aan deze wensen te voldoen; namelijk de oude Rabobank. Het was een leegstaand bankgebouw van ruim 1250 vierkante meter en ruime parkeergelegenheid voor en achter.
Momenteel wordt dit gebouw omgevormd, onder begeleiding van Built by De Wildt, tot een gezondheidscentrum volgens de meest recente eisen. Zo wordt het gebouw duurzaam en volledig gasloos, met grote behandelkamers, gezellige wachtruimtes en alle voorzieningen die nodig zijn om zo goed mogelijke zorg te bieden.

Ruimte

Op dit moment zijn er al verschillende specialisten die zich ook gaan vestigen binnen De Bank: Psychologie praktijk De Sleutel, podotherapeut Peter Uitterhoeve, diëtistenpraktijk PIT, ergotherapiepraktijk Van Donselaar, Mensendiecktherapeut Esther Elzakkers en Verloskundigen Bergen op Zoom nemen bovendien hun intrek in Gezondheidscentrum De Bank. Daarnaast betrekt ook de Buurtzorg een ruimte, komt er een uitgiftepunt van de apotheek met spreekkamer en vestigt ook Marga Aarts, specialist voor het aanmeten van elastische kousen, zich in De Bank. Er is nog ruimte voor geïnteresseerde zorgaanbieders; zo zou een huisarts bijvoorbeeld een mooie aanvulling zijn.

Uitgangspunt

Met al deze zorgprofessionals onder één dak wordt het erg eenvoudig om samen te werken met andere disciplines en te profiteren van elkaars expertises. Er zijn immers korte lijnen, er kan direct advies gevraagd worden (tijdens de pauzes) en ook kunnen cliënten worden overgedragen aan de specialist die hen (mogelijk) verder kan helpen. Op deze manier komt de patiënt sneller bij de juiste zorg terecht en komt dit de kwaliteit van zorg ten goede. Dit laatste is met het realiseren van dit gezondheidscentrum altijd het sterkste en zwaarst wegende uitgangspunt geweest.
‘Om een dergelijk centrum te realiseren heb je niet alleen kwalitatief goed en betrokken personeel nodig maar zeker ook het vertrouwen van onze patiënten. We zijn onze patiënten dan ook erg dankbaar voor dit vertrouwen. Het mooie is dat we vanuit meerdere kanten nu al te horen krijgen dat bewoners uit Halsteren enorm enthousiast zijn over onze plannen en het een echte meerwaarde zal zijn voor het centrum van Halsteren.’ Het “oude” pand van FysioPiessens aan de Dorpsstraat 37 is te koop.