Sociaal team van WijZijn in Halsteren en Lepelstraat.
Sociaal team van WijZijn in Halsteren en Lepelstraat. Foto: NICKFRANKEN.COM

Inloopspreekuur WijZijn in Halsteren en Lepelstraat

Algemeen

HALSTEREN - LEPELSTRAAT - Janita Eversdijk (Cliëntondersteuner), Esther Moors (Ouderenadviseur), Huub Schijns (Maatschappelijk werker) en Saskya de Keijzer (Coördinator huisbezoeken ouderen) vormen samen het sociaal team van WijZijn in Halsteren en Lepelstraat. Ze zijn er voor inwoners die vastlopen in hun dagelijks leven en ondersteuning nodig hebben. Inwoners kunnen met vragen of problemen terecht tijdens de inloopspreekuren of een persoonlijke afspraak maken.

Iedereen kan gedurende zijn leven in een situatie komen waarin je, door uiteenlopende problemen, vastloopt. Dit kunnen problemen zijn op het gebied van relatie, werk, financiën, school, gezin, wonen of gezondheid. WijZijn is er om in deze situaties inwoners weer op weg te helpen. De maatschappelijk werkers gaan in gesprek en bekijken de mogelijkheden. Aan de hand van concrete stappen helpen zij inwoners om weer in hun kracht te komen. Soms is één keer praten al voldoende, soms zijn er meerdere gesprekken noodzakelijk. De hulp is gratis en zonder verwijzing. Iedereen kan hier dus gebruik van maken.

Huub Schijns is Maatschappelijk werker en spreekt dagelijks inwoners uit Halsteren en Lepelstraat. “De problemen waar mensen tegenaan lopen, zijn heel divers. Soms gaat het om problemen op het werk, een scheiding of het verlies van een dierbare. Daarnaast zien we een toename van mensen met psychosociale problemen. Ze zitten niet lekker in hun vel, voelen zich soms eenzaam, missen structuur en willen iets aan die situatie doen. Vaak helpt het al door er samen over te praten. Dit is het begin om te kijken naar manieren om hier mee om te gaan. Het is belangrijk dat inwoners weten dat ze er niet alleen voor staan. We zijn er om hen te ondersteunen in situaties dat het even minder goed gaat.”

Inwoners kunnen met vragen of problemen langskomen tijdens het inloopspreekuur. In Halsteren is het spreekuur elke dinsdag van 14.00 – 16.00 uur in de Wittenhorst. In Lepelstraat is het spreekuur elke derde maandag van de maand tussen 13.00 – 15.00 uur in ’t Weike. Het is ook mogelijk om telefonisch of via de mail een afspraak te maken of een vraag voor te leggen.

WijZijn Bergen op Zoom, Sociaal team Lepelstraat - Halsteren
T: 0164-299491 (bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 – 13.00 uur)
E: sociaalteam1@wijzijntraversegroep.nl
www.wijzijnbergenopzoom.nl