Het honderden-toernooi tussen kerst en oud en nieuw is een sportieve, gezellige traditie in Halsteren.
Het honderden-toernooi tussen kerst en oud en nieuw is een sportieve, gezellige traditie in Halsteren. Foto: Bep Tielemans

Honderden-toernooi terug bij Tivoli

Algemeen

HALSTEREN - Tussen Kerstmis en Nieuwjaar was het traditie in Halsteren dat er een honderden-toernooi gehouden werd. Vorig jaar gooide corona roet in het eten, De laatste tien jaar vóór corona werd het toernooi gehouden bij café-feestzaal De Roos, de jaren daarvoor bij Tivoli. Nu keert het PLUS-honderden-toernooi terug naar café-zaal Tivoli.

Vier ballen

Honderden is biljarten met vier ballen, met een blauwe bal erbij, waarbij een speler precies op 100 uit moet komen. Gaat een biljarter boven de 100 dan heeft de tegenstander gewonnen. Het toernooi wordt gehouden op dinsdag 27 december, woensdag 28 december, donderdag 29 december en vrijdag 30 december. 

Er wordt op vier biljarts gespeeld, op dinsdag, woensdag en donderdag om 11:00 uur, 16:00 uur en 20:00 uur. Vrijdag 30 december is de finaledag, vanaf 14:00 uur. De finaledag wordt afgesloten met de prijsuitreiking, de trekking van een loterij en muziek.

Geen inschrijfgeld

Voor alle werkzaamheden rond het toernooi is zoveel mogelijk de oude organisatie van stal gehaald. Eerst worden alle vroegere deelnemers benaderd en de huidige biljarters van Tivoli. Voor het eerst wordt er dit jaar gewerkt met een volledige finaledag. Met 64 spelers begint de knock-outfase op 30 december, vanaf 14:00 uur. 

Door de steun van diverse sponsors hoeft er ook dit jaar geen inschrijfgeld betaald te worden. 

Elke deelnemer speelt minimaal vier partijtjes in een poule van vijf. De eerste twee gaan door naar de finale. De spelers worden zoveel mogelijk ingeschakeld om mee te tellen. De organisatie zet de zaak mee aan de gang, helpt waar nodig en vult de standenlijsten mee in.

Inschrijven

Inschrijven voor het honderden-toernooi 2022 is nog mogelijk. Dit kan alleen via telefoonnummer: 06-51348488. In overleg wordt dan een datum en tijd afgesproken.

Nu al over de honderd deelnemers maar aanmelden kan nog steeds

Afbeelding