Vrolijke opening Minibieb bij Zo aan de Klovenier.
Vrolijke opening Minibieb bij Zo aan de Klovenier. Foto: Mariska Wildeman

Minibieb Zo aan de Klovenier

HALSTEREN - Bij kinderdagverblijf Zo aan de Klovenier in Halsteren is afgelopen week een KinderzwerfboekStation opgericht. De opening is samen met de kinderen die vrijdag aanwezig waren gevierd in het bijzijn van ouders.


Na de opening kunnen de kinderen uit de omgeving aan Klovenier 8a terecht voor een zwerfboek. Kinderzwerfboek stimuleert (voor)lezen zodat álle kinderen kunnen lezen. Kinderzwerfboeken zijn boeken met zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, KinderzwerfboekStations, enzovoorts. 

Vestigingsmanager Leanne Koningswoud: "Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn! Daarnaast heeft Zo Kinderopvang als een van de kernwaarden duurzaamheid. Zo Kinderopvang steunt initiatieven die bijdragen aan toekomstbestendige maatschappij. Zodat we een duurzame en verbonden samenleving doorgeven aan de volgende generatie."
Leanne voegt nog toe: "Binnen Zo Kinderopvang hechten wij heel veel belang aan het interactief voorlezen. Dit doen wij door middel van ons VVE programma 'Ben ik in Beeld' waar een boek centraal wordt gesteld bij elk thema. Vanuit dit thema bieden wij leuke en leerzame activiteiten aan." 


Minibieb bij Zo aan de Klovenier.