Afbeelding
Foto:

Henri's: 'We moesten ons inhouden'

HOOGERHEIDE – “We moesten ons inhouden, anders hadden we veel teveel gekocht”, zegt Bram Beening van Henri’s Ladies & Gents, als hij vertelt over de inkoop voor het komende najaar en de winter, “maar als wij al zo enthousiast zijn, dan weten we zeker dat dat ook voor onze klanten geldt!”


Hoewel de vorige winters met hun lockdowns nog een klein beetje nagalmen in de gedachten van Bram Beening, kan hij nauwelijks verbloemen dat hij zich enorm verheugt op het komende najaar: “Sinds de coronabeperkingen zijn opgeheven hebben we opnieuw beseft hoe graag onze klanten bij ons komen, en hoe graag wij hen in onze winkel zien. Zeker, onze webshop heeft ons in die moeilijke maanden veel goeds gebracht en vormt ook nu nog een mooie online-etalage, maar we beseffen allemaal dat er niks boven echt winkelen gaat.” Om die winkelervaring nog completer te maken heeft Henri’s Ladies & Gents enkele bekende en geliefde merken een nog breder podium gegeven in de winkel, zodat er nog meer mogelijkheden zijn om een leuke combinatie – met dat typische “Henri’s-Sausje” – te scoren. “Van Pom, een Amsterdams damesmodemerk worden wij al heel lang enthousiast en ook dit jaar verrassen ze weer met een kleurrijke collectie vol mooie prints. De jurken van Pom zijn veelal gemaakt van viscose, een plantaardig materiaal”, vertelt Bram. “Niet alleen de collectie van Pom hebben we flink uitgebreid, maar ook die van Yaya, een merk dat staat voor draagbare basics, aangevuld met mooie, bijzondere prints. Verder hebben ook Opus en Someday veel moois te bieden. Ja, we moesten ons écht inhouden dit jaar, anders hadden we veel teveel gekocht.”
De herencollectie van Henri’s Ladies & Gents steunt op drie belangrijke pijlers: State of Art, Vanguard en Cast Iron. “Met Fellows hebben we bovendien een mooi, nieuw merk in huis”, zegt Bram, “dat vergelijkbaar is met State of Art, maar dan met een smallere snit en een vriendelijke prijs. Verder hebben we met de broeken van Com4 en van het Nederlandse merk North84 alles in huis om elke man aan een mooie broek te helpen, of die nou hip of juist gekleed moet zijn.”
Naast veel ruimte voor mooie merken beschikt Henri’s nog altijd over een uitgebreid confectieassortiment: “Wie een zakelijke bijeenkomst of een uitvaart heeft vindt bij ons vandaag nog een passende outfit”, zegt Bram. “En dat geldt natuurlijk ook voor mensen die een feestje hebben, een huwelijk bijvoorbeeld. Elke feestganger kan bij ons terecht, en de bruidegom vindt hier nog steeds de mooiste maatpakken.”
Inmiddels neemt ook het schoenenaanbod bij Henri’s Ladies & Gents serieuze vormen aan: “Bijvoorbeeld de laarsjes van Guilia zijn leverbaar in meer dan dertig kleuren, maar we kunnen schoenen ook in elk gewenste kleur laten inverven. Met dat aanbod worden we steeds meer een one-stop-shop, we merken dat klanten dat leuk vinden.”