Sebregts Mode: Duurzaamheid op 1 ons nummer 1

OSSENDRECHT - Duurzaamheid is wellicht het meest gebruikte woord van de laatste jaren. Alles moet duurzaam, maar het overgrote gedeelte van de gekochte kleding is dat allerminst.
Fast Fashion heeft onze kasten met kleding meer dan doen verdubbelen. Beelden van een woestijn ergens in de wereld, waar tonnen aan gedumpte westerse kleding ligt, doen pijn op je netvlies. Sebregts Mode krijgt vaak te horen dat onze kwaliteit eigenlijk te goed is, het gaat veel te lang mee, terwijl men graag snel weer iets nieuws wil kopen. Kwaliteit voor een eerlijke prijs, dat is waar wij voor staan. Je koopt toch niet iets om het maar een paar keer te dragen!
Wetgeving zit eraan te komen. Voor 2025 moet 1/3 van de verkochte kleding recyclebaar zijn, en voor 2030 minimaal de helft. Er gaan dus wel dingen veranderen.
Sebregts Mode doet eigenlijk al 53 jaar hetzelfde. Een kwalitatief goed kledingstuk tegen een betaalbare prijs, het zogeheten middensegment. Te goed voor het goedkope en zonder een groot deel van de prijs voor de merknaam. Gedegen merken die al lang bestaan maar het elk jaar weer voor elkaar krijgen de mode van nu te vertalen naar een goed kledingstuk. Ben je bij ons, t.o.v. de fast fashion merken, duurder uit? Wellicht wel, maar als je bent opgegroeid met de slogan 'goedkoop is duurkoop' dan betwijfelen wij dat. Wij van Sebregts Mode adviseren Sebregts Mode, omdat na alle andere branches nu ook de kledingindustrie aan de beurt is qua duurzaamheid. Bij ons staat dat al meer dan een halve eeuw op 1.