Lieve bij Frits Sissing aan tafel bij opnamen van Tussen Kunst en Kitsch in het Markiezenhof.
Lieve bij Frits Sissing aan tafel bij opnamen van Tussen Kunst en Kitsch in het Markiezenhof. Foto: Pascal Brugman

Kunst en Kitsch in Markiezenhof

BERGEN OP ZOOM - REGIO - In het Markiezenhof in Bergen op Zoom waren maandag opnames voor het televisieprogramma Tussen Kunst en Kitsch. Dit populaire programma van de AVROTROS bestaat al sinds oktober 1984. Frist Sissing is sinds 2015 de presentator. 

In het programma komen mensen om hun spullen te laten taxeren bij een van de twaalf tafels waar experts klaar staan om hiermee aan de slag te gaan. De experts behoren tot de top van de Nederlandse kunst- en antiek specialisten.

Op het binnenplein van het Markiezenhof stond een grote tent waar de mensen met hun spullen werden ontvangen. Ze kregen hier een nummer en werden vervolgens opgeroepen om binnen naar één van de tafels te komen waar de experts klaar stonden. Tijdens de opnamedag werden honderden bezoekers verwelkomd. De een heeft een mooi en uniek verhaal, anderen niet. Als er iets interessants te zien is, komt er een cameraploeg bij om het op te nemen voor eventueel in de uitzending. Als een voorwerp heel uniek is wordt men uitgenodigd aan tafel bij Frits Sissing met een expert erbij en publiek. Zo ook Lieve uit Bergen op Zoom, samen met haar man. Beiden hadden iets meegebracht, maar voor het voorwerp dat Lieve meebracht mocht ze plaatsnemen aan tafel in de studio: "Ik heb een curiosa- en antiekwinkel, hier vlakbij. Een hele tijd terug kwam er een klant in de winkel die dit wilde ruilen tegen een bijzonder leesplankje. Hij vertelde mij dat het een uniek voorwerp is. Veel weet ik er niet over te vertellen vandaar dat ik nu hier ben. Frits stelde mij er vragen over en vroeg of ik het te koop ging aanbieden, maar dat doe ik niet. De expert zei dat het in ieder geval een bijzonder voorwerp is en zeker geen massaproductie. Hij schatte dat het dateert van midden negentiende eeuw en zeker iets waard is”, aldus Lieve. Wat het bijzondere voorwerp is en wat het waard is, blijkt april/mei 2023 in Tussen Kunst en Kitsch.


Kunst en Kitsch

Kunst en Kitsch

Kunst en Kitsch

Kunst en Kitsch

Kunst en Kitsch