De dames van Boerre Geluk, met links schrijver Ton de Koning.
De dames van Boerre Geluk, met links schrijver Ton de Koning. Foto: Dennis van Loenhout

Boerre Geluk op vakantie in klooster

Algemeen

LEPELSTRAAT – Ruim twee jaar konden ze geen voorstelling op de planken brengen, maar de Lepelstraatse toneelvereniging Boerre Geluk staat op 4, 5 en 6 november eindelijk weer op de planken. Het blijspel “Wanorde in de kloosterorde” draait om zeven dames en een onzichtbare heer.

“Leuk en spannend!” Op de vraag hoe het is om na twee coronajaren eindelijk weer het podium te kunnen beklimmen zijn de spelers van toneelvereniging Boerre Geluk unaniem in hun antwoord. Tijdens de repetities in het Patronaat in Lepelstraat spat het enthousiasme van de planken. 

Ton de Koning, verantwoordelijk voor het script van “Wanorde in de kloosterorde” ziet het tevreden aan. Hij vertelt dat Wanorde in de kloosterorde een blijspel is dat draait om een groep dames die besluit vakantie te gaan vieren in een nonnenklooster. Bezinning is hun doel, maar dat is niet wat ze krijgen. Wel krijgen ze allemaal een oogje op de tuinman, die gedurende het hele stuk onzichtbaar blijft. En dat leidt natuurlijk tot de nodige hilariteit.

Die hilariteit is bij de repetities al duidelijk zichtbaar. Dat belooft veel voor de voorstellingen, die plaatsvinden op vrijdag 4, zaterdag 5 en zondag 6 november in het Patronaat. “Op vrijdag en zaterdag gaan de deuren open om 18.30 uur en begint de voorstelling om 19.30 uur”, zegt voorzitter Nel Janssen van Boerre Geluk. "En op zondag begint Wanorde in de kloosterorde om 14.00 uur, de deuren openen dan om 13.00 uur. Kaarten zijn bij mij te bestellen voor vijf euro, koffie en een koekje is – zoals altijd bij ons – bij de prijs inbegrepen.”

Kaarten bestellen voor “Wanorde in de kloosterorde”? Bel Nel Janssen op 06-14897694.