Kijkje op expositie 'Van boer - naar molen - naar bakker' in Huijbergen.
Kijkje op expositie 'Van boer - naar molen - naar bakker' in Huijbergen. Foto: Pascal Brugman

Tentoonstelling Wilhelmiet

HUIJBERGEN - Zondag ging in de educatieve ruimte van Molen Johanna de tentoonstelling van Heemkundekring De Wilhelmiet van start.  

Wekenlang werden er spullen verzameld voor deze prachtige tentoonstelling genaamd: “Van boer - naar molen - naar bakker”. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen en past geheel in stijl. Bezoekers kunnen veel zien over de geschiedenis van de molen en bakkers. Van oude krantenartikelen tot bakblikken en koekjesmachines tot zelfs trekkers op schaalmodel. Op een beamer worden oude films getoond, die gemaakt zijn bij de molen maar ook bij een bakker. Hier kunnen de bezoekers rustig naar kijken onder het genot van een kopje koffie of thee met een plakje cake of koek die te koop zijn in de ruimte. De cake en koek zijn gemaakt van de bakmixen uit de molen, die overigens ook te koop zijn. Nieuw is het molenbrood dat tijdens de tentoonstelling en open dagen te koop is voor maar € 2,50. Het is geheel biologisch en ging als warme broodjes over de toonbank op de eerste dag na lancering. 

De tentoonstelling is nog gratis te bezoeken op zondag 9, 16 en 23 oktober van 11.00 tot 16.00 uur. De molen is dan ook geopend voor een bezichtiging. Indien bezoekers brood willen bestellen voor de tijd, stuur een mail met uw naam, datum afhalen en hoeveelheid broden: info@molenjohannahuijbergen.nl 

Afbeelding
Tentoonstelling Huijbergen
Tentoonstelling Huijbergen
Tentoonstelling Huijbergen