Parochie de Bron

Parochiekernen Huijbergen, Ossendrecht, Hoogerheide, Woensdrecht en Putte.

Parochiecentrum voor Hoogerheide en Woensdrecht: Raadhuisstraat 134, 4631 NJ Hoogerheide 0164-612521, locatiehoogerheide@kpnmail.nl. De kosten voor intenties bedragen € 11,00. Bankrekeningnummer IBAN NL44RABO 0122906411. Vanaf heden is het parochiekantoor te Hoogerheide op woensdag- en vrijdagochtend weer geopend van 09.00 uur tot 11.30 uur. Op andere dagen zijn we altijd telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 0164-612521 (buiten kantoortijd wordt u doorgeschakeld). 

Telefonische bereikbaarheid parochie in geval van ziekte of overlijden: Wilt u een afspraak maken voor een ziekenbezoek of voor het ontvangen van de ziekencommunie, de ziekenzegen of het sacrament van de ziekenzalving, bel dan tel.nr.0615656260. Wilt u een overlijden melden of afspraken maken voor de uitvaartdienst in de kerk of een kerkelijk afscheid in het crematorium, bel dan tel.nr.0615656260 of mail naaruitvaart@samenkerk.nlVoor het aanmelden van een doop en opgeven van intenties in de parochie De Bron via de website: www.samenkerk.nl. 

Intenties voor onlangs overleden parochianen: In Hoogerheide: Marjon van Dijk e.v. Theo Jaspers. In Ossendrecht: Marja de Vetter w.v. Geert Ketellapper. 

Livestream: Vanaf heden worden de weekendvieringen in de kerk van Hoogerheide uitgezonden via livestream. U kunt live of achteraf deze vieringen bekijken. De link kunt u vinden via onze website www.samenkerk.nl. Vervolgens kiest u voor parochie. U komt dan op de parochiepagina terecht. Linksboven vindt u het kopje ‘uitzending vieringen’. Hier vindt u de link naar de viering.

Kerk O.L. Vrouw Hemelvaart te Hoogerheide


Vrijdag 7 oktober om 09.30 uur: Woord- en communieviering, 1e vrijdag v.d. maand; Voorganger: diaken Ryan Keetelaar. Mededelingen: na de viering is er gelegenheid om koffie te drinken. Zondag 9 oktober om 09.30 uur: Eucharistieviering; Voorganger: waarnemend pastoor Peter de Rooij; Koster: Ludo/Kees; Lectrice: Mirjam Geers. Intenties: Wim de Jong e.v. Jeanne de Jong v.w.verj. Tom v.d. Aarssen e.v. Margriet Belde v.w. jrgt. en overleden familieleden, To Bogers w.v. Karel v. Loon v.w. verj. Mededelingen: zondag 16 oktober om 09.30 uur: woord- en communieviering.

Sint Dionysiuskerk te Putte


Inleveren misintenties in Putte op het postadres: Antwerpsestraat 35, 4645 BB Putte. T: 0164-602491, E: locatieputte@kpnmail.nl of via de website www.samenkerk.nl. 

Mededelingen: De kerk is per heden gesloten. Vanaf oktober is er elke 2e donderdag van de maand om 14.00 uur een Bronviering in dorpshuis de Bunt. Deze viering zal steeds een gebedsviering zijn met ruimte voor ontmoeting met steeds een ander thema. De eerste viering is op 13 oktober met het thema: Maria, moeder van de kerk. U bent van harte welkom. De zondagviering in de kerk van Hoogerheide is live te volgen of terug te kijken via een livestream, zie www.samenkerk.nl.

Kerk O.L.V. Hemelvaart te Huijbergen


Inleveren misintenties in Huijbergen in de brievenbus bij het Broederhuis, Boomstraat 7 te Huijbergen, of via de website www.samenkerk.nl. Mededelingen: De kerk is per heden gesloten. Vanaf oktober is er elke eerste woensdag van de maand om 10.00 uur bij de Broeders van Huijbergen een Bronviering. Het is steeds een gebedsviering met ruimte voor ontmoeting. Op 5 oktober is het thema: Maria, Moeder van de kerk. U bent van harte welkom. De zondagviering in de kerk van Hoogerheide is live te volgen of terug te kijken via een livestream, zie www.samenkerk.nl.

Sint Gertrudiskerk te Ossendrecht


Inleveren misintenties in Ossendrecht in de brievenbus van de pastorie, of via de website www.samenkerk.nl Parochiecentrum voor Ossendrecht: pastorie, Dorpsstraat 7, 4641 HV Ossendrecht. Zondag 9 oktober om 11.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: waarnemend pastoor Peter de Rooij; Koster; Loes Hommel; Lector: Emile v.d. Eijnden; Muzikale verzorging: organiste Lisette v. Mechelen en koor. Intenties: Petrus v. Meir v.w. verj., Jac Uytdewilligen v.w. verj. Mededelingen: zondag 16 oktober om 11.00 uur: woord- en communieviering.

Protestantse kerkgemeente Woensdrecht


Dorpsstraat 10, 4641 HN Ossendrecht. Tel. ds. W. Lolkema 0164 - 314466 en 06-17246410. Zondag 9 oktober 9.45 uur: prof. F. v.d. Brande, Kalmthout.

Christoffelparochie Quirinuskerk Halsteren


Het secretariaat van de parochiekern Halsteren is open op donderdag van 9.00 tot 12.00 uur. Pastoor Hans de Kort, pastor Lenie Robijn zijn bereikbaar via telefoonnummer: (0164) 682310. In dringende gevallen is de pastoor te bereiken via: 06-12866859. 

Zondag 9 oktober 9.30 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Hans de Kort. Intenties: Winfried Legein, Corrie Daniels-Verdult. Donderdag 13 oktober 9.00 uur: Eucharistieviering; Voorganger: pastoor Hans de Kort.

Pastoraal woord

Generatie vrede

In de vieringen van het afgelopen weekend hebben we het einde van de Vredesweek gevierd. Het thema van de Vredesweek was een oproep aan alle generaties om samen ‘generatie Vrede’ te vormen. Deze oproep staat in schril contrast met de parabel van dit weekend uit Lucas 16 over een rijke man en de arme Lazarus. 

De rijke man heeft alle luxe die men bedenken kan en de arme Lazarus leeft in grote armoede voor de poort van de rijke man. Na hun dood worden de rollen omgedraaid. De rijke man valt ten prooi aan helse vlammen en hij lijdt een verschrikkelijke dorst. De arme Lazarus rust in de schoot van Abraham. Dan vindt er een gesprek plaats tussen de rijke man en Abraham. De rijke man vraagt of Lazarus de top van zijn vinger in water wil dopen om daarmee de tong van de rijke man te verfrissen. Dit verzoek wordt door Abraham afgewezen. De rijke man heeft zijn deel van het leven al op aarde gehad en de arme Lazarus niet. De kloof tussen beiden is niet meer te overbruggen. 

De vraag is altijd: wat kunnen wij met deze parabel? Daarop kun je natuurlijk verschillende antwoorden geven, maar we leven in een tijd met enorme uitdagingen. We kunnen het ons niet veroorloven om te zijn zoals die rijke man die geen oog heeft voor zijn medemens. Daarvoor zijn de problemen te groot. Onze toekomst en de toekomst van onze kinderen is afhankelijk van hoe wij hier de komende tijd mee omgaan. 

Niet voor niets roept de Vredesweek op om generatie overstijgend aan de slag te gaan. Het is niet de tijd om alleen maar aan onszelf te denken of onze ogen te sluiten voor de problematiek van de wereld om ons heen. Laat ons bidden dat we met zorg en alertheid werken aan een wereld waar het goed wonen is voor iedereen. Amen. Lenie Robijn, pastoraal werkster Sint Annaparochie en Sint Christoffelparochie.

Sint Martinuskerk Halsteren


Protestantse gemeente Halsteren/Nieuw-Vossemeer, Sint Martinuskerk Dorpsstraat 20 Halsteren. Zondag 7 oktober 10.00 uur:  Eredienst in de Sint Martinuskerk te Halsteren; Ds. H.J. Inkelaar. 

Heilige Antonius van Padua Lepelstraat


Ons Parochiesecretariaat is geopend op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. Telefoon: 0164-682525. 

Zaterdag 8 oktober 19.00 uur: Eucharistieviering; In deze viering wordt ons gebed gevraagd voorCor Hensen w.v. Jan de Kock. Voorganger: Past. H. de Kort, lector: F. Veraart m.m.v. het koor Samen Sterk. Dinsdag 11 oktober 19.00 uur: Eucharistieviering; Ter ere van de H. Antonius voor onze gezinnen. Mededeling: U kunt op dinsdag- en donderdagochtend een kaarsje aansteken in de kerk bij Antonius.

Emmauskerk, Noordgeest Bergen op Zoom


Emmauskerk, Korenberg 90 in Bergen op Zoom. Wekelijkse diensten op zondag om 9.30 uur en om 16.00 uur. Zie www.emmauskerk-boz.nl. 

Om 12.00 uur evangelische dienst GSKI.


Familiebericht?
0164-682286 of mail naar: info@minervepers.nl