Afbeelding
Foto: Pascal Brugman

Twintig jaar Fitzone in Putte

PUTTE - Twintig jaar geleden begon Luuk Hersbach samen met Arjan van Herpen na een zoektocht naar een geschikte locatie Fitzone in Putte. Arjan had al een sportschool in Bergen op Zoom. Ze hadden een droom om nog een sportschool te openen. Luuk richtte zich vooral op Fitness en Arjan was meer van het bodybuilden. Zo konden ze hun krachten bundelen voor het ontstaan van Fitzone. 


Luuk is dan ook erg trots dat de sportschool nu twintig jaar bestaat: “Na de start van de sportschool hier in Putte maakten we een goede start samen. Helaas stopte Arjan er in 2010 mee, want hij wilde iets anders gaan doen. Ik heb toen besloten om deze sportschool samen met mijn vrouw Tanja te gaan runnen. Dit doen we sindsdien al met veel passie en plezier. In de jaren zijn we gaan bijbouwen. Mijn droom is dan ook uitgekomen en de sportschool is precies zoals ik die hebben wilde. Dit is ook te zien aan de indeling. Als de leden binnenkomen kunnen ze als het ware een rondje lopen. Eerst boven de trap op waar de cardio apparaten staan. Hierbij kunnen de leden die hier gebruik van maken ook rondkijken en kijken ze niet tegen een muur aan. Als ze dan opgewarmd zijn en hun doel hebben gehaald kunnen ze aan de andere kant de trap weer af en staan ze in het fitness gedeelte met alle apparaten en gewichten. Helemaal achterin hebben we dan nog een stuk ingericht voor groepslessen of waar mensen ongestoord hun eigen ding kunnen doen, zoals slingeren met de kettlebell, touwtjespringen of opdrukken. Zo hebben ze dus lekker de ruimte.” 


Vrijblijvend

In deze sportschool is het vooral laagdrempelig, je ziet hier dan ook diverse leeftijdscategorieën en mensen met verschillende doelen. Dit was ook het doel van Luuk: ''Ik wilde graag een sportschool die voor iedereen toegankelijk is en waar iedereen zich op zijn of haar gemak voelt. En vooral waar vriendelijkheid en behulpzaamheid op de eerste plek staat. We hebben tevreden leden hier, dit zijn mensen uit België, Nederland maar ook arbeidsmigranten. Het is ook erg mooi dat we hier een groepje senioren als lid hebben, ze komen hier al 15 jaar lang twee keer per week met veel plezier trainen. Als nieuwe leden zich aanmelden nodigen we die persoonlijk uit om hun doelen te bespreken en zo een mooi trainingsschema te maken. Dit alles is geheel vrijblijvend en er zijn geen kosten aan verbonden. Zelfs een voedingsschema kan verzorgd worden. Het is dan ook belangrijk dat iedereen zich hier thuis voelt.” 


Openingstijden

Fitzone Putte is zeven dagen per week geopend van 5.00 - 00.00 uur. De receptie, bar en winkel is geopend van maandag t/m vrijdag 09:00-12:00 en 14:00-21:00 uur; zaterdag en zondag van 09:00-13:00 uur. Bij Fitzone kan je ook terecht voor een mooie kleur onder de zonnebank, een personal trainer en zelfs een masseuse is gevestigd in de sportschool. Voor meer informatie kijk op: www.fitzoneputte.nl

 

Fitzone Putte