Biologisch molenbrood van BioPain verkrijgbaar in molen Johanna.
Biologisch molenbrood van BioPain verkrijgbaar in molen Johanna. Foto: Pascal Brugman

Biologisch molenbrood

Algemeen

HUIJBERGEN - Molen Johanna in Huijbergen is sinds dat de molen weer volledig werkzaam is druk met steeds nieuwe producten te lanceren. Daarom komen ze nu met iets unieks, dat op drie plekken te koop zal zijn. 

Molen Johanna is de samenwerking aangegaan met Biologische Bakker BioPain uit Wouwse Plantage. Maar ook Wouwse Molen De Arend zal hieraan meedoen. Samen malen de molens hun eigen graan en hierover werd contact opgenomen met Anton van Wesel van BioPain. 

In de Wouwse Plantage runt Anton samen met Corinne Nyqvist een kleinschalige biologische bakkerij. Hier kan je van alles kopen; van vegetarisch, vegan en glutenvrij tot en met alles wat met brood te maken heeft. Hier zijn Anton en Corinne trots op: “De bakkerij is net als de molen duurzaam, wij bakken op zonne-energie en de molen maalt op windenergie. Ook warm water wordt verkregen door gebruik te maken van zonnecollectoren. Daar waar mogelijk passen wij energiezuinige apparatuur toe, bijvoorbeeld onze ledverlichting. Ook onze winkelinrichting is van duurzaam hergebruikt materiaal, afkomstig van voormalige bakkerij ‘de Kock’ uit Lepelstraat. Op deze manier proberen we bij te dragen aan het goed leefbaar doorgeven van onze planeet aan onze kinderen, kleinkinderen en verdere generaties.” 

Samen hebben de twee molens met de biologische bakker BioPain een uniek brood ontworpen, genaamd het molenbrood. Dit brood is volledig biologisch, weegt maar liefst 400 gram en is voor een vriendelijke prijs te koop: slechts € 2,50. Molen Johanna zal deze broden op de zondagen verkopen wanneer de molen open is. Bij BioPain in Wouwse Plantage is de verkoop alleen op zaterdag tussen 9.00 en 16.00 uur. Neem voor verkoop bij molen De Arend even contact op: 06-13307579. Het molenbrood is ook prima in te vriezen.

Molenbroodje