Samen voor Elkaar
Samen voor Elkaar

Eenzaamheid ouderen

Algemeen

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - REGIO - Veel ouderen in onze gemeente voelen zich vaak eenzaam en een groot deel daarvan heeft zelfs niemand om op terug te vallen. Eenzaamheid kent verschillende vormen en oorzaken en is vaak meer dan alleen een gebrek aan betekenisvolle sociale relaties. 

Om dit aan te pakken heeft Gemeente Bergen op Zoom aan diverse organisaties die samenwerken met vrijwilligers, gevraagd zich in te zetten om eenzaamheid onder ouderen aan te kunnen pakken. De vrijwilligers worden in contact gebracht met mensen die daar behoefte aan hebben om zo te voorkomen dat zij zich verder terugtrekken en de aansluiting met anderen niet meer kunnen vinden. 

Ieder mens is uniek en iedereen heeft eigen wensen en behoeften. Iets voor een ander kunnen betekenen, een koffiemomentje samen, een uitstapje, een klusje doen of samen een boek lezen. De werkgroep ‘Samen voor Elkaar’ is zo opgebouwd dat we dit kunnen bieden. Dit is een samenwerking tussen BAS, de Bibliotheek West-Brabant, Humanitas, OOBOZ, WijZijn Bergen op Zoom, Stichting Wévigé, GGD West-Brabant en de Zonnebloem.