Dierenarts Bart Huyghe
Dierenarts Bart Huyghe Foto:

Dierenarts schrijft spannend griezelig jeugdboek

LEPELSTRAAT - Bart Huyghe is dierenarts in Lepelstraat maar is daarnaast ook iets anders, iets wat zijn patiënten nog niet weten: hij schrijft ook 'fantastische' horrorverhalen. En deze verhalen hebben de aandacht getrokken van een uitgeverij. Op 1 oktober 2022 verschijnt Barts eerste jeugdboek 'Monsters en mislukte superhelden' bij Uitgeverij Hamley Books. Dit onder het schrijverspseudoniem 'Bart de Wolf'.


Het is een spannend/griezelig boek voor dappere kinderen vanaf 9 jaar (en veel ouder!). Het is niet geschikt voor echt kleine kinderen, sommige scènes zijn echt wel erg griezelig.

Tijdens de Kinderboekenweek die snel na de verschijningsdatum van start gaat, is Bart Huyghe uitgenodigd door een mooi rijtje van lokale boekenwinkels om daar gedurende een paar uur het boek te signeren. In november volgt een tour in Vlaanderen.

Data en locaties van de signeersessies in de buurt zijn: woensdag 5 oktober bij Boekhandel Vermeulen in Steenbergen van 14.00 tot 16.00 uur; vrijdag 7 oktober bij Boek- en Kantoorvakhandel Heijboer in Sint Annaland van 14.00 tot 16.00 uur; zaterdag 8 oktober bij Primera Halsteren van 10.30 tot 12.30 uur en bij Boekhandel Quist in Bergen op Zoom van 14.00 tot 16.00 uur.

Wanneer het boek aangeschaft wordt tijdens deze Kinderboekenweek, krijgt de koper er het Kinderboekenweekgeschenk gratis bij ('Waanzinnige Boomhutverhalen').

'Monsters en mislukte superhelden' van Bart de Wolf is het eerste deel van een reeks. Deel 2 verschijnt in september 2023. Bart Huyghe zelf is razend enthousiast en voelt de spanning stijgen met elke seconde.


Verhaal

Op het strand van Westerkerke spoelen lichamen aan. Het gerucht gaat dat de slachtoffers schipbreuk leden, veroorzaakt door de Brimskölle, een mythisch zeemonster uit oude zeemansverhalen. Of is er toch iets anders aan de hand?

Floris droomt er al zijn hele leven van om superheld te worden. Nu hij dertien geworden is, wordt hij ongeduldig: het is nu of nooit. Zelfs Haroen, zijn beste vriend, kan het hem niet uit zijn hoofd praten. Wanneer een bende pestkoppen de twee jongens belaagt, ziet Floris zijn kans om aan Haroen te bewijzen wat hij waard is. Maar dat plan gaat gruwelijk mis.

Cover van het boek.
Dierenarts Bart Huyghe als schrijver Bart de Wolf.