afbeelding blog
afbeelding blog Foto:

Doelen stellen

Afgelopen vakantie waren wij voor de zoveelste keer in Scandinavië. We hadden een roadtrip zonder plan, we zagen wel waar we uitkwamen. We deden eigenlijk alles op gevoel. Via gravelwegen of bospaden kwamen we op de mooiste plekken naast een meer of een snelstromend riviertje waar je je flessen water weer kon vullen met schoon drinkwater. De natuur, de dieren, de mensen; echt fantastisch. We merkten dat we helemaal tot rust kwamen. Ik kan wel zeggen dat het ons dusdanig heeft geraakt dat we serieuze plannen aan het maken zijn om te gaan emigreren naar Zweden. Ik hoorde van een oud collega, waarvan ik wist dat hij ook was geëmigreerd, dat het zijn beste stap ooit is geweest. 

Na een telefoongesprek met hem werd onze interesse nog meer geprikkeld. Die week konden we bijna nergens anders meer aan denken. Het beïnvloedde ons dagelijks leven. Ineens zie je overal de nare dingen van je huidige leven. Je ergert je aan zaken die je eerst wegstopte. Maar hoe nu verder? De eerste plannen en stappen zijn al gezet.. eerst samen over praten, willen we dit echt wel, kunnen we dit wel, kunnen we het onze dochter aandoen om te gaan verhuizen? Wat moet er allemaal geregeld worden? Het klinkt misschien wel erg geromantiseerd maar hoe zet je nu je eerste stap en hoe weet je dat die stap de juiste stap is? Voelt het goed of voelt het niet goed?
Ieder mens heeft een onderbewustzijn dat de poortwachter is. Het zorgt er in het leven voor dat je dingen doet die goed voor jou zijn, het helpt je eigenlijk overleven. Het zijn de stemmetjes in je hoofd die jou ergens aan doen denken tijdens een situatie. Door bewust met je aandacht naar dat stemmetje te gaan en te 'voelen' hoe het voelt, ga je steeds meer vertrouwen op je onderbewustzijn en doe jij de dingen die goed voor je zijn.
Dat klinkt misschien heel lastig maar het is simpeler dan je denkt. Op mijn website www.robindegroot-nlp-coaching.nl staat deze effectieve techniek uitgelegd in een aantal stappen. Terwijl je deze techniek meerdere keren oefent, al is het maar met boodschappen doen, dan maak je in jouw brein neurologische paden aan die het je makkelijker maken om de juiste stappen te zetten naar jouw mooiste leven tot nu toe.


Training

Op 18 en 19 november geef ik een training waarbij ik dieper inga op het nemen van goede beslissingen en grip krijgen op je gedachten, want gedachten sturen uiteindelijk weer je gedrag. Wil jij ook betere beslissingen kunnen nemen en je gedrag en gedachtenpatronen niet meer door anderen te laten beïnvloeden? Dan is het raadzaam om je snel in te schrijven voor de training. De training is nu met extra korting beschikbaar en er zijn nog enkele plekken vrij.

Robin de Groot