Afbeelding
Foto: Ricardo Timmermans

Dobbelsteen spetterend van start

HOOGERHEIDE – Het schooljaar is begonnen, ook in Hoogerheide. Je zou denken dat het vervelend is om na de vakantie weer aan de slag te moeten, maar op basisschool De Dobbelsteen in Hoogerheide was niets minder waar. Daar stond iedereen te popelen om te beginnen, zelfs de burgemeester.


Het was burgemeester Steven Adriaansen die het schooljaar 2022 / 2023 officieel voor geopend verklaarde, nadat leerlingen, leraren en ouders uit volle borst het Dobbelsteen-lied zongen. 

Leerkracht Laura van Tilburg genoot met volle tegen en ze was niet de enige: “Het schooljaar beginnen met de kinderen en hun ouders, ouders die de klas in kunnen om te zien waar hun kind zit, samenkomen in de tuin, met elkaar zingen, dat was heel fijn. Dat hebben we de afgelopen jaren heel erg gemist. Dat bleek wel toen erop het einde van de week een leerling naar me toekwam om te vragen hoe lang het weekend duurde. Hij had er helemaal geen zin in, omdat hij het zo leuk had gehad op school!”


Ontwikkeling

Dit schooljaar staat voor De Dobbelsteen in het teken van het terugvinden van de verbinding met ouders en omgeving, want in de coronatijd raakte die – zoals op zoveel scholen – een beetje zoek. 

Een ander belangrijk agendapunt is “burgerschap”, vertelt leraar Pepijn Battes: “Burgerschap gaat over de ontwikkeling van onze leerlingen tot democratische burgers. Dit jaar gaan we ons inzetten om hen kennis van en respect voor de basiswaarden van een democratische rechtsstaat bij te brengen. Ze krijgen een stelling, waar ze hun eigen mening over kunnen vormen en gaan daar dan over in debat. Als ze willen kunnen ze dan hun mening aanpassen. We kijken er naar uit om daarmee aan de slag te gaan, en er is dit schooljaar dus nog veel meer om naar uit te kijken!”