Corrie van Treijen in de tweedehandswinkel in de Putse kerk.
Corrie van Treijen in de tweedehandswinkel in de Putse kerk. Foto: Dennis van Loenhout

Winkel in Putse kerk blijft

PUTTE - De rooms-katholieke Sint Dionysiuskerk in Putte gaat sluiten maar het tweedehands winkeltje op woensdagochtend blijft er voorlopig geopend.


"Hier zien we mensen die komen kopen regelmatig ook een kaarsje opsteken, we zien mensen met een smalle beurs die hier toch nog dingen kunnen kopen, we zien mensen die eenzaam zijn en hier komen om een praatje te maken. Onze winkel biedt mensen iets om op terug te vallen, wat eigenlijk ook de functie van een kerk is. Daarom is het belangrijk dat de winkel niet verdwijnt. Een Plan B voor als we toch dicht moeten hebben we niet, deze winkel is aan het kerkgebouw verbonden”, legt coördinator Corrie van Treijen uit.

Al enkele weken ligt er in de winkel een boek, waarin mensen die willen dat de winkel blijft een handtekening kunnen zetten. Corrie toont dat het vaak niet bij een krabbel blijft. "Mensen schrijven er hele verhalen bij”, zegt ze. Iemand zegt dat ze in een zeer diep gat zal vallen als de kerk en winkel sluiten. Een ander zegt "dit is een absolute must”, terwijl een ander schrijft: "Het kerkske is mijn toevlucht.” Pagina's lang gaan de boodschappen door. Corrie slaat het boek dicht en zegt: "Dat zegt toch genoeg?”