Journalist/tekstschrijver Jos Thomasse.
Journalist/tekstschrijver Jos Thomasse. Foto: Picasa

Zoete koek met Jos Thomasse

HUIJBERGEN - Onder de verzamelnaam 'Partners in Cultuur' hebben de Huijbergse verenigingen KBO, VVH, Heemkundekring De Wilhelmiet, het Wilhelmietenmuseum én, niet te vergeten, de Huijbergse bibliotheek sinds jaar en dag tal van activiteiten ontplooid. Daaronder valt de jaarlijkse 'speelse lezing', waarin een boeiend onderwerp op lichtvoetige, leuke wijze wordt gepresenteerd. 

De laatste keer vertelde Anton Mandos voor een geestdriftig publiek over zijn werk voor Artsen zonder Grenzen. De spreker van dit jaar, Jos Thomasse, staat eveneens garant voor een middag luisterplezier. Op woensdag 21 september gaat hij daar vanaf 14.00 uur in De Kloek voor zorgen. 

De Rotterdamse journalist en tekstschrijver Jos Thomasse is voor Huijbergen geen onbekende. Al in 2013 speelde hij in De Kloek zijn succesvolle conference Vorst aan Tafel, waarin eetgewoonten en tafelmanieren van Europese vorsten werden behandeld. De herinneringen aan dat optreden zijn reden genoeg hem nogmaals uit te nodigen. Zijn voorstelling ‘Zoete koek' is een amusant programma met onze Nederlandse taal en de daarin veelvuldig gebruikte spreekwoorden en gezegden als onderwerp. De herkomst en het goed of fout gebruiken ervan leidt tot hilarische situaties. Dat lachen en spelen met de Nederlandse taal ook leerzame effecten heeft is mooi meegenomen, een beetje hersengymnastiek kan nooit kwaad.

Ieder die een boeiende middag wil beleven, is van harte welkom! De speelse lezing Zoete Koek begint in De Kloek, Prior Borrekensstraat 1 te Huijbergen, om 14.00 uur. Hij duurt tot ongeveer 16.00 uur, inclusief pauze. De zaal gaat open om 13.30 uur. De entree (inclusief koffie/thee) kost € 4,= voor leden van de organiserende verenigingen. Niet-leden betalen € 6,=.