Toon en Johan Hopmans met Reinigingswereld en Groentechniek onder één dak.
Toon en Johan Hopmans met Reinigingswereld en Groentechniek onder één dak. Foto:

Groentechniek en Reinigingswereld bundelen krachten

HOOGERHEIDE – Samen sta je sterker. Met die gedachte hebben de broers Toon en Johan Hopmans hun bedrijven Reinigingswereld en Groentechniek Hoogerheide samengevoegd. Het doel? Nog meer vakkennis en nog meer dienstverlening, voor nieuwe en bestaande klanten.

Groentechniek Hoogerheide, het bedrijf van de 32-jarige Johan Hopmans, is sterk in het verkopen, repareren en onderhouden van tuin- en parkmachines, en is bovendien importeur van het Oostenrijkse merk Bindenberger, dat bosbouwmachines maakt. Reinigingswereld, het bedrijf van Toon Hopmans (36) levert en onderhoudt professionele reinigingsapparatuur voor binnen en buiten en voorziet zowel bedrijven als particulieren van innovatieve oplossingen op maat, bijvoorbeeld door te reinigen met droogijs, of door heet water in te zetten bij onkruidbestrijding. Beide bedrijven blijven doen waar ze goed in zijn, maar per 1 augustus hebben ze hun krachten gebundeld.

De broers Johan en Toon Hopmans maakten die keuze bewust, vertellen ze: “Beide bedrijven groeien snel, dus allebei dachten we na over een toekomstbestendige manier om te kunnen blijven groeien en innoveren”, zeggen ze, “personeel aannemen is daarbij een logische stap. Toen we daar met elkaar over spraken kwamen we erachter dat onze behoeftes precies op elkaar aansluiten, dus ineens was samenvoegen van onze bedrijven een logische stap. We kunnen altijd op elkaar rekenen, en voor onze klanten brengt het alleen voordelen.”

Voor de klanten van Groentechniek Hoogerheide is het wel even wennen, Johan verhuisde met zijn bedrijf naar de Middenweg, waar Reinigingswereld al gevestigd was. Op die plek vinden ze echter de dienstverlening die ze altijd al gewend waren en een beetje meer. "Door samen te gaan kunnen onze bedrijven een level hoger opereren”, zegt Toon. "Met Johan in huis heeft Reinigingswereld er een toptechneut bij, terwijl ik Groentechniek Hoogerheide op commercieel vak verder kan brengen. Zo worden de behoeftes van beide bedrijven ingevuld, en samen kunnen we nog meer innoveren dan we al deden. Dat we onze krachten bundelen is dus goed voor iedereen, het is een klassieke win-winsituatie!”

Toon en Johan Hopmans