Scholletjes met spek

Benodigdheden

4 panklare schollen, 4 theelepels citroensap, 50 gram doorregen spek, 4 kleine uien, 100 gram champignons, 2 eetlepels fijn gehakte peterselie, zout en peper, 4 eetlepels bloem, 100 gram boter.

Bereiding

Spoel de schollen onder koud stromend water goed af en dep ze droog en besprenkel ze met citroensap. Verwarm de oven voor op 100 graden. Snijd het spek in kleine blokjes en maak de uien schoon en snijd ze ook klein. Maak de champignons schoon en snijd ze ook in kleine stukjes.
Bak de spekblokjes in een pan uit en voeg de ui erbij en bak deze tot de ui licht bruin is, voeg daarna de champignons en de peterselie toe en roer
alles door elkaar. Maak het mengsel op smaak met peper en zout en laat alles op een laag vuur door en door warm worden. Bestrooi de schollen met zout en wentel ze door de bloem en schud het overtollige bloem eraf. Bak de schollen telkens in 25 gram boter in 4 tot 5 minuten per kant bruin. Leg de gebakken schollen in een voorverwarmde schaal en bestrooi ze met het spekmengsel en houd ze in de oven warm tot alle schollen gebakken zijn.
Heerlijk met krieltjes.

Eet smakelijk!

Diana Rens