Het team van Boerderijwinkel Hugo Bogers.
Het team van Boerderijwinkel Hugo Bogers. Foto:

De gunfactor van Boerderijwinkel Hugo Bogers

BERGEN OP ZOOM – Iedereen houdt van lekker eten, en daarvoor hoef je dus niet per se naar een restaurant. Bij Boerderijwinkel Hugo Bogers koop je een maaltijd van restaurantkwaliteit, voor een vriendelijke prijs en met de garantie dat alles kakelvers is en uit eigen streek komt. Dat is het ideale recept voor een hoge gunfactor.

Hij mag dan boer in hart en nieren zijn, Hugo Bogers doet niets liever dan een praatje maken. Dan is een goedbezochte boerderijwinkel ideaal: “Vriendelijk zijn kost niets”, zegt Bogers, die nog elke dag verrast wordt door de enorme gunfactor die zijn boerderijwinkel heeft bij klanten. Die boerderijwinkel runt hij samen met zijn schoondochter Malu Lems, die hetzelfde ziet: “In de coronatijd hebben mensen het thuis dineren ontdekt. Daarbij zochten ze naar verse producten, liefst uit eigen streek en bij onze boerderijwinkel konden ze rustig en kleinschalig hun boodschappen doen. Die mensen blijven terugkomen, ze weten dat je bij ons kwaliteitsproducten koopt voor een vriendelijke prijs. Dat waarderen ze, en wij waarderen het feit dat ze ons trouw blijven.” 

Hugo denkt dat ook het feit dat boeren zich momenteel in een moeilijke positie bevinden meehelpt: “Veel mensen willen ons steunen, dat vind ik heel mooi.”


Cadeaupakket

Kopen bij een boerderijwinkel doe je natuurlijk niet alleen voor de gunfactor. Bij Boerderijwinkel Hugo Bogers vind je producten die je ergens anders niet vindt. Verse friet, van eigen land uiteraard, die je alleen nog maar hoeft te bakken. Maar ook groente, fruit en eieren. Zoek je een leuk cadeaupakket, dan stelt Malu dat met plezier voor je samen, desgewenst voorzien van een Bergs Sterck-biertje. Uiteraard mag vlees niet ontbreken in het assortiment van een goede boerderijwinkel. Bij die verse friet smaakt niets beter dan een verse biefstuk, en ook die vind je bij de boerderijwinkel. 

Hugo Bogers is trots op zijn vlees: “Wij verkopen alleen vrouwelijk vlees, dat is merkbaar malser. Bovendien zorgen wij ervoor dat onze koeien een fijn leven hebben, ze liggen hier heerlijk in het stro, iedereen kan ze zien. Onze runderen mesten we op de juiste manier af. Als je die kunst beheerst, wordt het vlees zo mals als boter. Ik ben er trots op dat wij dat kunnen, ik vind dat mensen een lekker stukje vlees verdienen.”


Barbecue

Dat vlees smaakt heerlijk bij de verse friet van de boerderijwinkel, maar komt nog beter tot z’n recht op de barbecue. “Daarom verkopen we ook hamburgers, gemarineerde speklapjes, satévlees en worstjes”, zegt Malu, “en voor de fijnproever hebben we t-bone steaks, brisket en côte de boeuf. Allemaal eigen vlees, dat van onze eigen boerderij komt. Omdat onze klanten ons zoveel gunnen, gunnen wij ze de lekkerste maaltijd.



Boerderijwinkel Hugo Bogers is gevestigd aan de Fianestraat 2 in Bergen op Zoom. Van maandag tot en met vrijdag is de winkel geopend van 9.30 uur tot 17.00 uur, op zaterdag van 9.30 uur tot 16.00 uur.