Het terrein waar het Trekkertrek spektakel in Ossendrecht zich afspeelt.
Het terrein waar het Trekkertrek spektakel in Ossendrecht zich afspeelt. Foto: KPJ Ossendrecht

Trekkertrek in Ossendrecht

OSSENDRECHT - Brullende motoren, opvliegend zand, veel pk's en feest. Dit alles ga je gegarandeerd meemaken tijdens Trekkertrek op zondag 28 augustus in Ossendrecht. Op het weiland aan de Plaatsluis organiseert KPJ Ossendrecht dan weer een groot spektakel.  

De laatste paar jaar kon het vanwege de coronamaatregelen niet plaatsvinden, dus nu wordt het tijd voor de 27e editie. Al om 9.30 uur start het Trekkertrek en zal het gebrul van de ronkende motoren tot in de wijde omgeving te horen zijn. “We hebben er weer reuze zin in na twee jaar stil te hebben gezeten. Er zal gestreden worden in verschillende categorieën onder andere de Landbouwklasse, Hypro Sport Klasse, Zotte Klasse en voor de kinderen is er de traptrekker race. In de landbouwklasse kan iedereen meedoen met een geldig trekker rijbewijs. De Hypro Klasse is toch al meer het serieuze werk en dit gaat gepaard met nog meer pk's. Bij de Zotte Klasse mag je je eigen voertuig kiezen en meedoen. Dit zijn vooral de voertuigen die anders niet mogen deelnemen. De traptrekker race is bedoeld voor kinderen tot 10 jaar, om alvast te oefenen voor later”, vertelt Manon van Aert namens de Trekkertrek-commissie. Alleen voor de Zotte Klasse is er nog plek om deel te nemen. Opgeven voor deelname kan via e-mail: trekkertrekossendrecht@gmail.com 

Gedurende de hele dag zullen de deelnemers strijden om de winnaar te worden. Op het terrein zal de sfeer weer optimaal zijn onder het genot van een hapje en drankje en de nodige muziek. Om 21.00 uur wordt het groot feest in de tent, hier zal Dj Dave het podium betreden om de leukste muziek te gaan draaien. Coverband Baby Blue is de hoofdact van de avond. Deze band speelde onder andere op de Zwarte Cross en op Paaspop. Ze spelen van pop tot foute hits, oftewel hip & happening. Kaarten voor dit spektakel en feestavond aan de kassa.