Felicitaties en Sirocco Mountainbike voor Wim van Duijn uit handen van tourspel-directie. Niels van Elzakker en Ivar Brouwer.
Felicitaties en Sirocco Mountainbike voor Wim van Duijn uit handen van tourspel-directie. Niels van Elzakker en Ivar Brouwer. Foto:

Wim van Duijn wint Primera Tourspel in Hoogerheide

HOOGERHEIDE - Wim van Duijn is de winnaar geworden van het Primera Niels van Elzakker Tourspel 2022. Wim van Duijn vertelt: ”Mijn zoon Guido en ik vullen jaarlijks ieder vier rijtjes in. Met het wegvallen van Primoz Roglic en Mathieu van der Poel dacht ik dat mijn kansen verkeken waren."


Aan de andere kant vormde dit een klap voor veel andere tourspelspelers. Wim van Duijn: "Het ging erom welke renners naast Van Aert en Vingegaard had geselecteerd. Ik heb de mazzel dat Geraint Thomas, David Gaudu en de voor velen afgeschreven Romain Bardet zich in de top-10 wisten te handhaven. Ik ben een trouwe deelnemer, heb in het verleden diverse dagen de gele trui gedragen, etappes gewonnen en ben ook al eens eerder een paar keer kort in het klassement geëindigd. Mooi dat het me nu ook gelukt is om de felbegeerde Sirocco Mountainbike te winnen!"


Selectie

Voor het ideale tiental had men Tadej Pogacar, Jonas Vingegaard, Wout van Aert, Jasper Philipsen, Geraint Thomas, David Gaudu, Michael Matthews, Mads Pedersen, Christophe Laporte en Dylan Groenewegen moeten selecteren. 


Top 10 Tourspel 2022: 

1. Wim van Duijn (2100), 2. Corné van Dorst (2068), 3. Linda Matthijssen-Nieuwkerk (2058) en Tonnie Groffen (2058), 5. Youri van der Meulen (2049), 6. Eddy van Loon (2048), 7. Esther Baerents (2044), 8. Max van Elzakker (2040) en Etienne Suijkerbuijk (2040) en 10. Rob Koolen (2032).