De strijd om de titel "mooiste herdershond". was drukbevochten en reuzespannend.
De strijd om de titel "mooiste herdershond". was drukbevochten en reuzespannend. Foto: Dennis van Loenhout

Blije honden op Happy Dog Hondenweekend

Algemeen

Blije honden op Happy Dog Hondenweekend

WOUWSE PLANTAGE – Het Happy Dog Hondenweekend in Wouwse Plantage deed z’n naam eer aan: waar je ook keek, overal zag je kwispelende staarten en blije honden. En blije honden, dat betekent ook blije bazen.

Afgelopen weekend werd er tijdens het Happy Dog Hondenweeked in Wouwse Plantage niet alleen gestreden om de kampioenstitel voor de mooiste Duitse Herder, er waren ook wedstrijden en workshops in Agility, Dock Diving, Mondioring en DogFrisbee. Bovendien kon er gewandeld worden, er werd uitgemaakt wie de Snelste Hond van Roosendaal is, en er was een Happy Dog-diner voor alle honden. Geen wonder dat het erg druk was aan de Julianaweg, nabij Dierenpension Hoevekestijn. En dat ondanks de warmte.

Labrador Daya zit in de schaduw even uit te hijgen met baasje Iris van Kempen (22) uit Heerle: “Gelukkig is er overal water voor de honden, zo houdt ze het wel uit!” zegt Iris, “ze heeft net meegedaan met agility, dat vond ze al leuk. Straks mag ze dock diving proberen. Lekker in het water, dat vindt ze vast fantastisch!” Bergenaren Corine Stans en Flip van Rijswijk hebben hun herder Easy meegenomen, om deel te nemen aan de wedstrijden: “Ze is een werkhond, geen showhond, maar ze vindt het vast leuk om een keer mee te doen. Het gaat om de fun, als we zien hoe fanatiek de rest van de deelnemers is, dan maken we waarschijnlijk geen kans op de winst. Maar als we straks thuis zijn heeft Easy wel een fijne dag gehad!”

Ook Aygo en Pip hebben een fijne dag. Baasje Mieke Runderkamp (38) heeft ze vanuit hun woonplaats Halsteren meegenomen naar Wouwse Plantage om - in het gezelschap van een heleboel andere honden - een mooie wandeling te maken: “Ze houden van wandelen, en ik ook”, zegt Mieke, “het is vandaag dan wel warm, maar we drinken op tijd en gaan gewoon stug door. Dit hondenweekend is een erg leuk evenement. Mooi opgezet, en er is heel veel te zien, ook als je niet van herders houdt. Alle honden hebben hier plezier!”

Mieke met haar honden Pip en Aygo.
Dock Diving is een hit, zeker met de warmte.
Corine en Flip met hun hond Easy.
Iris met haar hond Daya, haar moeder Janine en haar broer Daan.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Frisbees vangen is een vak apart, maar de meeste honden vinden het fantastisch.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding