Motie 'Perspectief voor landbouw'

GEMEENTE BERGEN OP ZOOM - Lokaal Realisme gaat in de vergadering van de gemeenteraad van 21 juli de motie 'Perspectief voor landbouw' indienen.


Naar aanleiding van de petitie die op 5 juli jongstleden is overhandigd aan burgemeester Petter van gemeente Bergen op Zoom en de brief van de provincie Noord-Brabant die is gericht aan de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit en de minister van Natuur en Stikstof, heeft Lokaal Realisme de motie opgesteld. De brief van het provinciebestuur aan de ministers is mede gericht namens de Vereniging Brabantse Gemeenten en de Brabantse waterschappen. 

In de motie van Lokaal Realisme staat dat: - De richtinggevende stikstofreductiedoelen die de regering op 10 juni heeft gepubliceerd heftige reacties hebben losgemaakt; - De provincie Noord-Brabant bij brief van 6 juli 2022 met als onderwerp "Perspectief voor de landbouw” bij de ministers om aandacht vraagt voor de gevoelens van machteloosheid en zorg van veehouders over het voortbestaan van hun bedrijf en de gevolgen voor hun inkomen, gezin en werknemers;- Een gezamenlijke, consensusgerichte aanpak rondom het onderwerp stikstof nodig is, waarbij alle betrokken sectoren passende stappen zetten om een verdere reductie van stikstof mogelijk te maken. De raad wordt gevraagd de mening in de motie te ondersteunen: dat het zorgen voor toekomstperspectief voor de landbouw van wezenlijk belang is bij de opgave van stikstofreductie en de brief vanuit de provincie en andere instanties te steunen.


en de motie kenbaar te laten maken.

bij betrokken instanties.


Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant aan de ministers van LNV en Natuur en Stikstof d.d. 6 juli 2022, waarin wordt opgeroepen tot het bieden van perspectief en het maken van integrale afwegingen, door ons wordt ondersteund;

verzoekt de griffie om:

en gaat over tot de orde van de vergadering,