Afbeelding
Foto:

Motie rond stikstofaanpak unaniem aangenomen

GEMEENTE WOENSDRECHT - De Woensdrechtse gemeenteraad neemt de zorgen van de agrarische sector bijzonder serieus. Dat blijkt uit de motie rond de stikstofaanpak, die door alle partijen unaniem werd aangenomen.

In die motie wordt het college verzocht om de zorgen die in Woensdrecht leven uit te dragen richting de provincie en de landelijke politiek, in gesprek te blijven met de sector, te zorgen dat er perspectief ontstaat met die sector - die volgens het Woensdrechtse coalitieakkoord onlosmakelijk verbonden is met de gemeente - en de gemeenteraad voortdurend op de hoogte te houden over de voortgang van de uitvoering van de stikstofaanpak. 

CDA-raadslid en melkveehouder Eddy van Wezel uit Huijbergen is er blij mee en noemt het feit dat de partijen zó op één lijn staan uniek. "De zorgen zijn groot”, zegt hij, "en de plannen niet realistisch. 61% van de stikstofdepositie in onze regio komt notabene uit het buitenland! Het is ook niet voor niks dat ons raadslid Marleen Michielsen-Goyvaerts tijdens de vergadering zei dat we nadenken over de vraag of wij op deze manier nog wel CDA willen zijn.”